pitaporek Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Mam problem. Zakupiłem w sklepie Taiwangun.com replikę CM.031a. Na początku działała dobrze, ale podczas strzelanki nagle przestała działać i tak jakby bateria była pusta, chociaż dopiero co ładowałem. Sprawdzałem też na kolegi baterii tej samej repliki i też nic. Wysłałem im w ramach gwarancji a oni do mnie dzwonią i mówią, żebym kupił baterię 9,4V. Co zrobić? Kupic baterię 9,4V i czy to może coś zrobić z repliką, ponieważ teraz nie dysponuję funduszami na nową baterię. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 Powinni ci wymienić baterie za free!! 8,4 spokojnie uciągnie!! kolega 2 razy zkładał reklamacje i 2 razy przysyłali mu nową baterie(stokową) Quote Link to post Share on other sites
pitaporek Posted January 14, 2008 Author Report Share Posted January 14, 2008 Właśnie kolega też mówi że 8,4V powinna wystarczyć, a że na 9,6V mogą się zębatki rozlecieć. Quote Link to post Share on other sites
Konrad_BW Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 No powinni wymienić za free a nie burczeć że nie uciągnie nawet do replik z CA chociaż mają wzmocnione podzespoły jest napisane w gwarancji żeby używać tylko baterii 8,4 V inaczej skracamy żywotność zębatek (przynajmniej tak mi się wydaje). Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted January 14, 2008 Report Share Posted January 14, 2008 na 9,6 jeszcze nic się nie stanie z GB,będziesz tylko szybciej kulki tracić :lol: większa szybkostrzelność,ale 10,4 wzwyż to wtedy by się coś mogło stać,prędzej silnik by poszedł.Ale zadzwoń do Krakowa i upominaj się o gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
spet Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Witam, mam podobny problem. Podczas strzelanki kałach przestał działać. Przez noc go naładowałem, a następnie próbowałem strzelać. Co radzicie ? Odesłać im , czy jakoś sobie poradzić ? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 sprawdź na innej baterii i jak będzie działać to będzie znaczyło że to wina batki,odeślij-dostaniesz nową. Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Witam, mam podobny problem. Podczas strzelanki kałach przestał działać. Przez noc go naładowałem, a następnie próbowałem strzelać. Co radzicie ? Odesłać im , czy jakoś sobie poradzić ? odesłać ... Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 A ja proponuję sprawdzić wtyczki :P. Te małe dzyndzle w środku lubią się wygiąć i po prostu nie stykają. Identyczna sytuacja była w AK mojej dziewczyny. Sprawdziliśmy na 3 bateriach (8,4V i dwie 9,6V) i nic. Dopiero jak mnie olśniło i spojrzałem na wtyczkę wszystko stało się jasne. Quote Link to post Share on other sites
sirgornik Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 My z kumplem mamy podobny problem, gun po prostu nie strzela, na zadnej baterii, czasem cos tam drgnie, moze to to samo co ty cyku masz ze swoim karabinem. Bylbym wdzieczny o sprecyzowanie o jakie wtyczki chodzi :) Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted February 15, 2008 Report Share Posted February 15, 2008 Przede wszystkim polecam czytać ze zrozumieniem. AK jest mojej dziewczyny, nie mój. Chodzi mi o wtyczki łączące baterie z karabinkiem, lub karabinek z baterią- jak kto woli ;). Wtyczki nazywają się Tamiya, włącz googlegrafika i będziesz wiedział. W środku są blaszki które lubią się odgiąć. Ewentualnie mogły się cofnąć, wtedy wystarczy je mocnej wepchnąć we wtyczkę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts