Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mam problem. Zakupiłem w sklepie Taiwangun.com replikę CM.031a. Na początku działała dobrze, ale podczas strzelanki nagle przestała działać i tak jakby bateria była pusta, chociaż dopiero co ładowałem. Sprawdzałem też na kolegi baterii tej samej repliki i też nic. Wysłałem im w ramach gwarancji a oni do mnie dzwonią i mówią, żebym kupił baterię 9,4V. Co zrobić? Kupic baterię 9,4V i czy to może coś zrobić z repliką, ponieważ teraz nie dysponuję funduszami na nową baterię.

• 3 weeks later...

A ja proponuję sprawdzić wtyczki :P. Te małe dzyndzle w środku lubią się wygiąć i po prostu nie stykają. Identyczna sytuacja była w AK mojej dziewczyny. Sprawdziliśmy na 3 bateriach (8,4V i dwie 9,6V) i nic. Dopiero jak mnie olśniło i spojrzałem na wtyczkę wszystko stało się jasne.

Przede wszystkim polecam czytać ze zrozumieniem. AK jest mojej dziewczyny, nie mój.

Chodzi mi o wtyczki łączące baterie z karabinkiem, lub karabinek z baterią- jak kto woli ;). Wtyczki nazywają się Tamiya, włącz googlegrafika i będziesz wiedział. W środku są blaszki które lubią się odgiąć. Ewentualnie mogły się cofnąć, wtedy wystarczy je mocnej wepchnąć we wtyczkę.