ublizzard Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 W m4a1 CA zgubiłem gdzieś sprężynkę, którą sie montuje na hopupie, a która dociska lufę do gearboxa. Lufa to precka, która dosyć ciasno siedzi w lufie zewnętrznej. Myślę, że nawet jakby była ta sprężynka to i tak nie dała by rady przesunąć lufy wewnętrznej. Czy brak tej sprężynki może spowodować pogorszenie osiągów broni? Czy dosyć spory rozrzut może być spowodowany brakiem tej sprężynki, czy niedotartą gumką hopup (sylikonowa), którą wraz z precką wymieniłem? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 jest bardzo ważna znajdź ją albo dorób ze sprężynki z długopisu HU musi być dociśnięte do gb peace Quote Link to post Share on other sites
ublizzard Posted January 15, 2008 Author Report Share Posted January 15, 2008 Ale sprężynka od długopisu jest za słaba żeby ruszyć lufę wenętrzną, gdyż ta, jak pisałem wcześniej siedzi bardzo ciasno w lufie zewnętrzej. Quote Link to post Share on other sites
PieTrzaK Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Jeżeli faktycznie sprężynka lufy nie rusza, bo ta siedzi bardzo ciasno - olej. Nie dosuwaj lufy do końca, a składając (zsuwając) obie połowy body sama się dociśnie jak powinna. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted January 15, 2008 Report Share Posted January 15, 2008 Ale lufa musi być odpowiednio dociśnięta do GB !!! p.s. Masz szajski długopis-masz kiczowatą sprężynkę;P kolekcjonowanie takich dupereli sie opłaca :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts