noel Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 (edited) Przymierzam się do zakupu Dragunov SVD. Z danych podawanych na stronach sklepów wynika, że przydałby mu się niewielki tuning. Niestety w tym temacie jestem laikiem. Możecie mi doradzić jakich elementów użyć aby sprzęt spełniał wymagania do snajperki? Chodzi mi przede wszystkim o osiągnięcie 550fps a może więcej; przy czym na starcie mam 450fps. Edited January 17, 2008 by noel Link to post Share on other sites
siułek Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Witaj O to Ci chodzi? --> KLIK czy o to --> KLIK poza tym- szukanie nie boli :P Link to post Share on other sites
noel Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Witaj O to Ci chodzi? --> KLIK czy o to --> KLIK poza tym- szukanie nie boli :P Chodzi o http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=345. I dzięki za radę, ale kopię na forum od rana, nawet szef zobaczył i dostałem dość mocny opeer, teraz żona nade mną stoi i też jakoś mało możliwości. Po prostu chciałbym wiedzieć co muszę jeszcze do tego założyć i ile dołożyć żeby wszystko było jak trzeba :-) Link to post Share on other sites
siułek Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Przeczytaj to co jest pod 1 linkiem dokładnie. W atozie nie ma wielu bebechów do zmiany by wyciągnąć to magiczne 500-550fps. Link to post Share on other sites
noel Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Przeczytaj to co jest pod 1 linkiem dokładnie. W atozie nie ma wielu bebechów do zmiany by wyciągnąć to magiczne 500-550fps. Udało mi się właśnie przeczytać cały wątek, raz jeszcze dzięki. Jak tylko uda mi się znależć do niego optykę, to mykam do sklepu :-) Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Po pierwsze: SWD a nie SVD, Po drugie wieczorem ten temat znika ;) Są działy Tuning i upgrade, no i "karabiny wyborowe" ;) (a co trzeba Jackowi utrudnić życie ;) ) Link to post Share on other sites
arkadiomorales Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 a czemu swd a nie svd swd to polska nazwa dragunova a oryginalna svd z nauczycielem od PO tez sie kłóciłem i wygrałem :uśmiech: Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 No popatrz zapomniałem wywalić i już się zaczynają "cuda". Dlaczego SWD a nie SVD? W wielkim skrócie z takiego samego powodu z jakiego nie ma w języku rosyjskim litery "V". Skoro kłóciłeś się ze swoim nauczycielem od PO o to i "wygraleś" to chyba się zastanowię czy w przyszłości samemu nie uczyć pewnych przedmiotów swoich dzieci zamaist posyłać je na lekcje do niedouczonych nauczycieli. Tu niestety nie wygrasz żadnej kłótni w tym temacie. Możes co najwyżej sobie poszukać tematu ktory o tym traktował. Link to post Share on other sites
Recommended Posts