Lechu2K Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Szukałem czegoś na ten temat ale albo nie ma albo mi umknęło :). Czy ktoś z was miał styczność, widział organoleptycznie lub posiada takowy wynalazek ?? Marpat PTFE Pytam bo cena całkiem przyzwoita, ale te kolory na zdjęciach jakieś takie nie ten tego. Czy to wina zdjęcia czy rzeczywiście kolor jest taki nijaki. Na tym dolnym zdjęciu przypomina to trochę propperowskiego marpata. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Umknęło. KLIK Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Owszem, umknęło Ci. O tych podróbkach ECWCS w pseudomarpacie było już napisane. Królik, chłopak pytał o parkę a nie plastikowe ACU w mapeta ;) Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted January 22, 2008 Author Report Share Posted January 22, 2008 Dzięki szaszłyk. Chodzi mi o kolory parki. Czy przypominają choć trochę proppera (o kontrakcie nie wspominam) czy są ogólnei z jakiejś innej bajki. Nie chodzi mi o opienie ze zdjęć tylko opinie świadków naocznych :). Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 Mi też umknęło, nie dramatyzujcie. ;) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 22, 2008 Report Share Posted January 22, 2008 @ Królik, starość nie radość, co?:) @ Lechu, co z Propper'a mają przypominać? APECSa, MCCUU czy to ACU w marpacie? Generalnie to kolory ma mocno przekłamane - widziałem to raz na żywo. Oddychalność tej parki też jest niewielka. Suma summarum, jeśli chcesz mieć coś od deszczu i wiatru w MARPAT'a to lepiej zainwestować w APECSa a nie w ten substytut. Aha, być może już niedługo będą na rynku kopie APECS'a produkcji Helikona, które prezentują się całkiem nieźle. Nie będzie to jednak GORE-TEX. Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 Generalnei chodzi mi o jakąś parkę w kolorze jak najbardziej zbliżonym do marpata a najlepiej żeby nie kosztowała 800 PeeLeNów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts