Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AUG a2 CA, low-capy BE...

Recommended Posts

Witam

Dziś w zbrojowni kupiłem low-capy BE do AUGa. W sumie nic, podczas "formatowania" magazynka wg. instrukcji takiej jak na asgshopie zaciął się mag. Przestał podawać kulki, wcisnąłem zatrzask który blokuje podawanie kulek, kiedy mag jest np. w ładownicy, a nie podłączony do gnata. Rozłożyłem go. na elemencie który jest na końcu sprężyny był zadzior, który spiłowałem i już sie nie zacina 8-) . Obejrzałem dokładnie owy element i doszedłem do wniosku, że nasi dalekowschodni przyjaciele odwrotnie go zamontowali. Wiec składając mag założyłem go odwrotnie, o tak:

fff295fc8e067788med.jpg

Podczas gdy wcześniej wyglądało to tak:

a503471de9ac9d63med.jpg

I jak myślicie? Dobrze zrobiłem? Mile widziane fotki jak to wygląda w magazynkach CA i TM.

pozdrawiam Pasti

Edited by Pasti

Dobra, nikt nie zabrał głosu :-P . Tak to powinno wyglądać(Low-cap TM):

http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1496

Przerobiłem też drugi magazynek, jaki miałem. A teraz trochę dla tych, co chcą kupić te magazynki. Są one czarne. Hi-cap który dostałem z repliką jest z kolei szary, popielaty.

W gnieździe siedzą ciasno, ruszają się na boki mniej niż magazynek który był w zestawie z moim AUGiem! Kulki podają(0.25g Blaster). Czy sie je opłaca kupić? Myślę że w tej cenie tak ;-), choć wymagają trochę pracy.

6b62c909c1a95b66med.jpg

Na focie na dole Hi-cap CA, w AUGu magazynek low-cap BE.

pozdrawiam Pasti

P.S.- I to w zasadzie wszystko o tych low-capach ;-) . Temat do zamknięcia, o ile ktoś ma jeszcze jakieś pytania.

Edited by Pasti