Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wzmocniony gearbox v.3 DiBoys

Recommended Posts

Witam,

Rozgwintowany został szkielet gearboxa w miejscu przykręcania śruby od selektora ognia w AK Cymy.

Jeśli nie uda mi się go nagwintować na większy otwór co zapewne jednak się nie da, postanowiłem szukać następcy starego szkieletu. Oto natrafiłem na dwa spośród dwóch których cena nie pociągnie za sobą sprzedaży np. komputera.

Tokyo Marui:

http://www.asg.com.pl/product_info.php?cPa...products_id=352

Oraz Diboys.

http://www.customs.pl/produkty.php?product...amp;cat_link=55

A teraz: mając TMowski-mam sam szkielet, zaś mając DiBoys-mam szkielet, nowe przewody i wszystko nowe i choć np. zębatki mogę prezentować gorszą jakość wykonania to zawsze istnieje możliwość przełożenia zębatek XYT ze starego gearboxa.

Co poradzicie ?

Czy miał ktoś styczność z GB made by Diboys ?

Jeśli tak to jakie są jego osiągi ?

Czekam niecierpliwie na odpowiedź.

Ja bym ci polecił Boyiowski GB. Dlaczego? A bo po pierwsze jest w dobrej cenie, po drugie mój boyiowski gearbox w aks-74 wyciąga mnieal 400 fps. Pracuje całkiem gładko i nic się jeszcze w nim nie zmieliło. Poza tym na nowy szkielet dostaniesz gwarancję - więc rok cię nie będzie nic obchodził. Mało tego zębatki są tam dobrze wykonane i mocne. Więc jaki sens bawić się w przekładanie? Wsadź cały szkielet a w razie czego twój Cymowski posłuży ci po tym roku za dawce.

Ten sam GBox sprzedają na SpecShopie. Zapewniono mnie, że na długiej lufie można bez poprawek wyciągnąć 430 fps. Właśnie na niego czekam. Po testach dam znać.

Poza tym do odtwarzania gwintów dobry jest JB Weld - szukaj na Allegro. 29 zł + wysyłka

P.S.

Właśnie mam go w rączkach( rączkach - :lol: ). Wygląd solidny. Lepszy jak JG czy CM. Martwi mnie sposób podłączenia bezpiecznika (typ samochodowy). Trzeba będzie przerabiać plastik przykrywający GBoxa. Kosz silnika siedzi mocno, nie tak jak w w/w modelach. Tam po wymianie wkrętów na polskie-stalowe dopiero trzymał się poprawnie. Podłączyłem do baterii - NI-Cd 8,4 1800mAh. Przy JG czy CM jest słyszalny moment naciągu i Woops. To idzie szybko Bzyk i Jeboodoo. Czuje się kopnięcie maszynki.

Martwi mnie jeszcze kablowanie na długości do kolby. Ale to już siostrzyczka lutowniczka załatwi. Mam nadzieję, że mój zachwyt (sterowany) nie minie... Jak na razie po pierwszych oględzinach - niezłe. To kończę ględziny.