NeedToFly Posted February 11, 2008 Report Share Posted February 11, 2008 Mam pytanko opłaca się kupić wersje kałacha Cymy po tuningu przez zbrojownia.com.pl?? AK47 *380-400fps* [CM-AK47-400] 475,00zł Karabin AK47 produkcji Cyma tuningowany do 380-400fps. Wzmocnienie replik obejmuje: - wymianę spręzyny na sprężynę M100 o niejednakowym skoku - wymianę prowadnicy spręzyny na wzmocnioną prowadnicę sprężyny - wymianę łożysk na stalowe łożyska ślizgowe - skorygowanie podkładek pod zębatkami - montaż oraz prace mechaniczne - przesmarowanie - sprawdzenie oraz przestrzelenie repliki - testy na chronometrze. Specyfikacja: Gear Box: Wersja 3 Magazynek: 525 Kul Długość: 880mm Długość lufy: 455mm Waga: 2800g Wykonanie: ABS + Metal Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Instrukcja, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1200 mAh, Ładowarka 220/230V, Pasek, Wycior do lufy, 200 kul 0.2g Zmierzona prędkość wylotowa: 380-400 Fps Czy mam kupić podstawową wersje?? AK47 [CM028] [CYMA-AK47] 375,00zł Karabin AK47 produkcji Cyma. Replika jednego z najpopularniejszych karabinów na świecie jest wykoana z mistrzowską wręcz dokładnością. W zestawie z replika znajduje się metalowy magazynek typu hi-cap o pojemności 525 kulek, akumulator 8,4 V o pojemności 1200 mAh na dużych ogniwach Ni-Cad, co ma istotne znaczenie przy strzelaniu przy niskich temperaturach oraz pozwala na zastosowanie tuningu mocowego bez konieczności wymiany baterii. Na uwagę zasługuje bardzo dobra jakość ABSu imitującego drewnianą kolbę i okładziny lufy. Cyma standardowo wyposażyła ten model zestaw wzmocnionych stalowych zębatek, oraz kierunkową głowicę tłoka. Wszystkie części i akcesoria innych producentów są w pełni kompatybilne z tym modelem. Standardowo replika posiada wiele wzmocnionych cześci Gearboxa: - kierunkowa głowica tłoka - stalowe zębatki z czterema zapadkami przeciwpowrotnymi Wzmocnione części obniżają koszt ewentualnego tuningu. Specyfikacja: Gear Box: Wersja 3 Magazynek: 525 Kul Długość: 880mm Długość lufy: 455mm Waga: 2700g Wykonanie: ABS + Metal Hop Up: Regulowany Paczka zawiera: AEG, Magazynek hi-cap, Akumulator 8,4V 1200 mAh, Ładowarka 220/230V, Pasek, Wycior do lufy, 200 kul 0.2g Zmierzona prędkość wylotowa: 360-380 Fps Gwarancja: 12 miesięcy Każdy AEG przechodzi dokładny przegląd oraz testy na chrono, czego dowodem są stickery na gear boxach! Pomiary prędkości wylotowej uzyskane za pomocą chronometru Guarder Speeder 2000. Na repliki AEG sprzedawane w naszym sklepie udzielana jest 12 miesieczna gwarancja. Mam właśnie taki problem i nie wiem co się bardziej opłaca proszę pomóżcie mi w wyborze;/ Quote Link to post Share on other sites
StarskiPL Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Dowiedz się co to za części znajdują się w tej zmodyfikowanej wersji (jaka firma). Jak już będziesz wiedział to oblicz sobie ile warte są same części, dolicz do tego robociznę oraz koszty transportowe i będziesz wiedział czy Ci się opłaca. Przydałoby się od razu wymienić okablowanie. Quote Link to post Share on other sites
elscinaczo Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Kupuj standardową. Sprawdź po zakupie ile masz fps. Jeśli za mało to wrzuć Mad Onion 110 (30zł) i będziesz miał 400fps. Ja tak właśnie zrobiłem. Dokonałem też innych modyfikacji ( i mam lekko ponad 400) ale zmiana samej sprężyny daje 400 fps. Wystrzeliłem już z 10 tyś kulek i zero zużycia zębatek. Aha i będziesz musiał zmienić kable na jakieś lepsze bo inaczej replika nie wystartuje na stockowej baterii ( po wymianie na sprężynę Mad Onion 110). Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 29, 2008 Report Share Posted March 29, 2008 Te CM.028 co są obecnie są prównywalne pod względem osiągów z AEG CA, nawet strzela trochę dalej. Polecam wymianę kabli. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts