BertooH Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Szukałem tematów z ICSkiem, ale mało konkretów także zakładam własny temat :mrgreen: Mam kilka pytanek odnośnie podkręcenia do ok. 400 fps Mp5 tki. Posiadam TAKI ZESTAWIK Chciałbym zapytać jaka sprężyna do tego będzie najlepsza (firma)? Czy przy wymianie na sprężynę M120 będę musiał wsadzić zębatki mocniejsze? Czy do tego zestawu warto by coś jeszcze dołoży w celu usprawnienia układu (np. prowadnica sprężyny) ?-jeżeli można to proszę o jakieś linki do części. Jeszcze pytanko odnośnie tłumika :) Jaki możecie mi polecić do mp5 ? (żeby nie wyglądało to jakoś lipnie). Jaka przejściówka najlepsza? -jeżeli można to również proszę o linki ;-) Czekam na posty i propozycje osób w temacie :-P Pozdrawiam BertooH Quote Link to post Share on other sites
Ucho Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Ja ci doradze, że bez wymiany lufy na precke zapomnij o strzelaniu, chyba że w DOM z 5m :) Do budynków wystraczyło by Ci z 350fps, ale jak chcesz. Spręzyne polecam Systeme, a zębatki, według mnie warto wymienić(nawet już na zapas). Wymienić mógłbyś też tłok i ew. tą prowadnice sprężyny. Tłumik np. ten: http://asgshop.pl/produkt.php?id=866 Może ktoś będzie miał inne zdanie do tego co napisałem, ale nie jestem jakiś super doświadczony. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 W ICSach z nowszych serii trzeba wymienić zespół cylindra wraz z tłokiem, prowadnicę sprężyny i chyba łożyska. Z taką prędkością wylotową w budynkach raczej nie pobegasz, więc spokojnie można dorzucić dłuższą lufę precyzyjną i zamaskować ją w tłumiku (na standardowej lufie trudno będzie uzyskać te 400fps). Przejściówki znajdziesz w sklepach. Na MP5 najfajniej wyglądają tłumiki długości 15-20cm. Tłumik QD może nie być do końca kompatybilny z ICSem. Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted February 18, 2008 Author Report Share Posted February 18, 2008 Mam jeszcze pytanko... Jakie zębatki będą pasować do TEGO tłoka? Proszę o podanie wszystkich możliwych, wam znanych zębatek (nawet tych najtańszych). Acha, gdzie polecacie mi wstawić to wszystko? Powinienem poczekać sobie gigantyczną kolejkę asgshopu czy wybrać inny sklep? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc ! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 A po kiego ... Ci tłok ze zwężonymi zębami? Bierz normalny i zębatki helikalne Systemy. Normalnie polecił bym Ci serwis Zbrojowni, ale musiał byś czekać z 3 tygodnie na zrobienie repliki ;) Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted February 20, 2008 Author Report Share Posted February 20, 2008 Hmm wyczytałem gdzieś, że zębatki w tym ICSie powinny współpracować nawet ze sprężyną M140, czyli wsadzając M120 nie powinienem się martwić o zębatki? Jak to jest dokładnie? Olo ty jesteś serwisantem zbrojowni ? ;> Jak to jest... Mam jeszcze broń na gwarancji, ile będzie kosztował tuning itp. ? Dałoby radę jakoś przyśpieszyć usługę serwisową? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Zębatki będą Ci współpracowały z czymkolwiek co tam włożysz do środka... pytane tylko jak to będzie działać :P M120 wytrzymają spokojnie, ale styki mogą się palić po pewnym czasie. Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted February 26, 2008 Author Report Share Posted February 26, 2008 Witam ponownie 8) Jak to jest z tłumikami w ICSie ? Czy ten "tłumik płomienia" da radę odkręcić? Jak wygląda sprawa montażu przejściówki do tłumika? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 26, 2008 Report Share Posted February 26, 2008 Czy ten "tłumik płomienia" da radę odkręcić? Jak wygląda sprawa montażu przejściówki do tłumika? Nie ma żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted February 27, 2008 Author Report Share Posted February 27, 2008 Nie ma żadnych problemów. Jak odkręcić to ustrojstwo ? :???: Za żadne skarby ten tłumik nie chciał puścić... Przypominam tylko, że to nie jest taki sam tłumik płomienia jak w mp5 CA... Proszę o pomoc :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts