pogoda1988 Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Sprawa wygląda w sposób następujący, jest to mój pierwszy elektryk więc proszę o wyrozumiałość. Dziś na strzelance, wystrzeliłem około 600 kulek i broń przestała strzelać na chwilę (wydając dźwięk jakby bateria nie mogła sprężyny pociągnąć nie wiem jak to opisać, taki metalowy stuk...) i potem mogła oddać krótką serię strzałów... sądziłem że bateria padła. Przyjechałem do domu podłączyłem batkę do rozładowania i potem naładowałem, sytuacja wygląda podobnie broń oddaje krótką serię lub kilka pojedynczych strzałów i potem tylko ten dźwięk, żeby znowy strzelała muszę ustawić selektor w trybie bez strzału i potem mogę znowu oddać kilka strzałów... Proszę o pomoc p.s sprawdziłem bezpiecznik jest ok, giwera na gwarancji jest, bo kupiłem ją dopiero w styczniu tego roku... Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Selektor pewnie , ale pamiętaj ,że są minusowe temperatury i batka może zachowywać się co najmniej "dziwnie" Quote Link to post Share on other sites
pogoda1988 Posted February 16, 2008 Author Report Share Posted February 16, 2008 Selektor pewnie , ale pamiętaj ,że są minusowe temperatury i batka może zachowywać się co najmniej "dziwnie" no właśnie batkę naładowałem ponownie po przyjścu do domu i w domu ta sama sytuacja, w zachowaniu selektora nie zauważyłem różnicy... Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 No to masz coś z selektorem , w moim ak74 z cymy czasami semi się zacina i muszę puścić serie na auto żeby się odblokował. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 (edited) Nie rozumiesz, kolega potem w ogóle nie może strzelać. Silnik niedokręcony (żeby nie było... zdanie melona), ewent. mniej prawdopodobne starte pierwsze zęby tłoka i zębatka tłokowa może po prostu się z tych zębów ześlizgiwać. Edited February 16, 2008 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
pogoda1988 Posted February 16, 2008 Author Report Share Posted February 16, 2008 Nie rozumiesz, kolega potem w ogóle nie może strzelać. Silnik niedokręcony (żeby nie było... zdanie melona), ewent. mniej prawdopodobne starte pierwsze zęby tłoka i zębatka tłokowa może po prostu się z tych zębów ześlizgiwać. starte zęby to trochę mi nie pasuje do wystrzelanych 3500 kulek od nowości, zaznaczam że nie wymiatam seriami jak rambo, puszczam co najwyżej krótkie serie... co do dokręcenia silnika przeczytałem o tej możliwości na innym forum, problem w tym że kompletnie nie wiem jak się za to zabrać (wybaczcie-pierwszy elektryk), po drugie to boję się utraty gwarancji :???: Quote Link to post Share on other sites
chopesz Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Może to być nie dokręcony silnik, jak i równie dobrze selektor. Możliwe, że to spust. Rozkręć go, albo oddaj na gwarancje. Quote Link to post Share on other sites
pogoda1988 Posted February 17, 2008 Author Report Share Posted February 17, 2008 sprawa rozwiązana (na szczęście), chodziło o kable, jak tata (elektryk) powiedział "takich badziewnych kabli to bym do latarki za 4 złote nie włożył" i naprawił, teraz śmiga jak nówka :-P dzięki za pomoc i pozdro Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Umnie w mp5k pdw galaxy też mam częste zacięcia na single lecz przełoncze na auto puszcze serie i dalej działa na single więc niemam pojęcia co to moze być selektor?? :roll: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Saimon3 - to nie jest selektor, tylko chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts