Pingu666 Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Mam taki problem z moją repliką. Na normalnych batkach jakich mam tzn. 8,4 V 1100 mAh JG i 8,4 V 1200 mAh Intellecta ma skłonności przy strzelaniu na aukto blokować i ni wząb ją odblokować. Lecz gdy łącze batki szeregowo replika działa bez żadnych problemów. W sklepie który kupowałem tą replikę wytłumaczono mi że to wina chińskiego silnika w połączeniu ze sprężyną M 110 potrzebna jest batka o dużym napięciu. Kupuję silnik CA myślicie że to coś zmieni?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 20, 2008 Report Share Posted February 20, 2008 Może spróbuj mocniejszą baterię kupić? Mi m110 madoniona w tej replice hulała jak kosiarka, z tym że na baterii 9,6 1800 large, sanyo. Silnik oczywista stock. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Myślę, ze nie łączyłeś tych baterii szeregowo a równolegle raczej ;-) . Z tego co pamietam to baterie wpięte w szereg dałyby kosmiczny woltaż a to by się skonczyło tragicznie dla niemal kazdej repliki. I też mi sie wydaje, ze raczej kup batkę a nie silnik. Quote Link to post Share on other sites
Pingu666 Posted February 21, 2008 Author Report Share Posted February 21, 2008 to jak batkę się połączy równolegle ma większy woltaż i zrobiłem tak że silnik już do mnie idzie i kupuję batkę 8.4 V 2000 mAh sanyo Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Kolego. Zapytałem elektryka z wykształcenia (w stopniu inżyniera) o kwestie łączenia baterii. Dalekjo nie miałem bo to mój Padre, więc Skype szybko pomógł. Myślę, że on sie nie myli w tej sprawie. Załatwmy to raz a dobrze: Baterie łączone równolegle są w stanie dać wiekszy maksymaly prąd, w końcu dają go dwie naraz. Metoda łaczenia: plusy obu baterii i minusy obu baterii wpięte naraz do odpowiednich wtyków gnata. Baterie spięte szeregowo dają większy woltaż. W wypadku dwóch 9,6 uzyskałbyś woltaż nieco ponad 20 V. Przy takim amperażu sfajczyłbyś układ (silnik) zanim połapałbyś się co się stało. Metoda łaczenia: plus jednej do minusa drugiej. Pozostałe kable do odpowiednich wtyków gnata. Quote Link to post Share on other sites
Pingu666 Posted February 21, 2008 Author Report Share Posted February 21, 2008 to wychodzi na to że miałem połączone szeregowo plus jednej do minusa drugie i nic mi się nie stało:) więc teraz wiem co robić połączyć batkę plusami i minusami:), a i tak za miesiąc kupuję matkę 9.6 V 3300 mAh G&P Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 a i tak za miesiąc kupuję matkę 9.6 V 3300 mAh G&P A gdzież to taką matkę można dostać? :lol: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 21, 2008 Report Share Posted February 21, 2008 Powiem tylko jedno słowo: "Łoszkutwa!" Matke... :-D . Ok, wiemy o co chodzi. A co do łączenia szeregowo: nie radzę. Taki woltaż zamęczy ci silnik. Quote Link to post Share on other sites
Pingu666 Posted February 22, 2008 Author Report Share Posted February 22, 2008 Powiem Tyle silnik i kable wytrzymały i wiem żeby tego już tak nie łączyć. A co do batki dostaniesz ją na www.asg.com.pl za 170 zxł w kształcie L wejdzie do tego HK 33 po wyjęciu trochę plastiku z kolby:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts