Cyr4x Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Witam od jakiegoś czasu mój magazynek podaje tylko 1-3 kulki ... i niewiem dlaczego . Rozkręciłem sprawdziłęm czy czegoś nie ma uszkodzonego a tam wszystko OKEY. Wysprykałem WD 40 i złożyłem .. nic to nie dało prosze o pomoc forumowiczów . Quote Link to post Share on other sites
_Misza_ Posted February 23, 2008 Report Share Posted February 23, 2008 Jeśli psiknąłeś WD40 do komory hop-up to znaczy że masz już po gumce. Ten preparat zżera gume. Spróbuj najpierw na innym magazynku, może jest zwyczajnie popsuty i psikanie do środka czegokolwiek nic nie da. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted February 24, 2008 Author Report Share Posted February 24, 2008 magazynek nie podaje więcej niż 5-4 kulki i trzeba kręcić . Sprawdzę na nowym . Co do HopUp jest w pełni suchy ( tzn. tam nie psikałem ) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Jezeli podaje 5-4 kulek i trzeba znów kręcić to najpewniej pekła sprężyna. Odłamała sie zagięta część. Wyjmij to kółeczko ze sprężyną, otwórz, zagnij końcówkę sprężyny na wzór starej i voila! ;-) Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted February 27, 2008 Author Report Share Posted February 27, 2008 (edited) P&J Hi Cap do samo podaje kilka kulek i nic więcej ... co może być nie tak ? Hmm... Edited February 27, 2008 by Cyr4x Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted February 27, 2008 Report Share Posted February 27, 2008 Magazynek JLS używasz też w replice E-03 JLS? CZy w innej replice? ja u siebie miałem takie coś że magazynek podawał pierwsze 5-10kulek a potem na auto nie podawał kulek - jedynie singiel. Okazła się winna kompatybilność magazynków. Magazynki były zdrowe (hi-cap) a rózniły się jedynie głębokością wewnętrzną komina magazynka, który wchodzi do podajnika kulek. Quote Link to post Share on other sites
Cyr4x Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 o to chodzi co takie metalowe ? ja to mam plastikowe . ( fota za pożyczona z innego forum ) Bo ci powiem testowałem ostro wczoraj ten magazynek to raz strzelał ... serią RAZ nie... trzeba było zachęcić magazynek do działania drobnym uderzeniem w bok . i strzelał ostro ! ale po chwili gdy rozgrzałem giwerke ... to ona włączała "turbo" tzn. takj normalnie tak strzela to może o 10% wzrastały obroty silnika :D i ostro jechał ! Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 (edited) Pisząc komin magazynka miałem na myśli tą część magazynka w którą wchodzi ten metalowy element (dosyłacz kulek) zaraz pod dyszą. Jak chcesz się upewnić czy to wina magazynków sprawdź E-03 na jakimś low-cap`ie emkowym - powinny być kompatybilne. Co do przyrostu rof to się nie dziw - bateria w niższej temperaturze traci swoją sprawność. ps. mówidsz że musisz zachęcać - spróbuj rozebrać hi-cap i nieco psiknąć olejku na sprężynke która nakręcasz kółkiem od dołu (oczywiście wpierw wyczyść magazynek). Edited February 28, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts