Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jak przełożyć kable do tyłu w G36

Recommended Posts

Mam G36 i chciał bym przełożyć kable do tyłu tak żebym mógł podpiąć pod nie baterie 10.4 3300.

Nie chce wymieniać kolby. I zastanawiam sie czy ktoś już tak zrobił. Jak można poprowadzić kable. Jak przewiercić/przełożyć kable przez samą kolbę żebym mógł nosić baterię w pokrowcu na kolbie. :)

Pozdrawiam Kosiar.

PS. Szukałem ale nie znalazłem podobnego tematu więc jeśli taki istnieje to proszę o odpowiedni link.

Najprościej jest kupić przedłużkę do batki. W capri maja po 12 zł G&P ok 30cm, w czarnej otulinie. Kabel mam przeciągnięty przez otwór w dole przedniego chwytu.Tymczasowo tak mam i się sprawdza. Oczywiście batkę mam w ładownicy na kolbie.

Może takie rozwiązanie nie do końca na temat, ale... może coś pomoże ;-)

Pozdro

• 4 weeks later...

Kosiar, na Bergecie w zeszłym roku widziałem wersje K z wywierconym otworem w body i tak wyprowadzonym kablem. Kabel miał trochę luzu i szedł do kolby gdzie w materiałowym futerku siedziała bateria.

Własciciel władał swoistym angielskim ale o ile go dobrze zrozumiałem to zdecydował się na taki krok z powodu częstego składania kolby.

Jak się gdzieś zobaczymy to Ci pokaże jak to miał zrobione.

• 2 weeks later...

Kurde. Robiłem coś takiego braciszkowi. Ja mu kable wyprowadziłem tuż za szyną, w górnej części body. Efekt taki że nie przeszkadza przy składani kolby ani nic.

Kupę roboty z tym było, i strasznie upierdliwe toto przy składaniu. Szczególnie że wsadziłem tam takie raczej fest-grube te kabelki.

Pogadam z bratem żeby jakąś fotę strzelił i tu zapodał.

Ale jest to jak najbardziej wykonalne i nawet ma swój sens. Duża batka na kolbie nieco lepiej wyważa giwerę.