szmek Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 Siemka W piątek otrzymałem swoją pierwsza broń AK-74 CYMY. Dzisiaj była jej pierwsza rozgrywka, i stwierdziłem w niej kilka wad. 1.Po dzisiejszej rozgrywce stwierdziłem ze spust chodzi inaczej na semi niż na auto (słychać takie charakterystyczne strzelenie spusty bez baterii na sucho)? Co może być tego przyczyna? 2.Zdarza się ze bron się zacina na Semi (czasami nawet na auto nie chce strzelać). Czy to może być wina uszkodzonej baterii 3. Co mnie dziwi bateria bardzo słabo trzyma nie wystrzeliłem magazynku i się rozładowała, dziwne jest jeszcze to ze podczas ładowania bateria się nie grzała a przy jej użytkowaniu tak (to chyba nie jest normalne). Czy bateria musi być odłączona, gdy broń niej es użytkowana? Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted February 24, 2008 Report Share Posted February 24, 2008 1. to normalne 2. nie to też normalne w chinolach 3. to wina mrozu i zimna - wszystkie baterie tak padają NiMh 4.Najlepiej tak Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 1.spust ma niewiele do gadania-spustem zamykasz obieg elektr.rowniez dobrze moglbys przytykac kabelek tak jak to robili muszkieterowie 3.czy zrobiles formatowanie baterii? bateria bedzie sie grzala za kadym razem-czy ja ladujesz czy rozladowywujesz(strzelasz).po strzelance baterie wyczerp od zera (zrob sobie rozladowywarke z 2 zarowek halogenowych 12v o duzym i malym poborze mocy) i odlacz na opoczynek.jezeli bateri nie formatowales to odlacz ja i zostaw na jakies np 6mc ,po czym znowu ja sformatuj i wszystkio powinno byc cacy Quote Link to post Share on other sites
szmek Posted February 25, 2008 Author Report Share Posted February 25, 2008 (edited) Spust juz działa... wystarczył strzał ale niepokoi mnie inna rzecz a mian owicie moj kolega ma AK-47 Tactical, po zdjeciu gorne osłonki przed szczerbinką (nad zamkiem gdzie znajduje sie regulacja hop-up) ma kawałek aluminiowej rórki a w moim AK-74 nie ma nic. Wiecie moze dlaczego? Co do bateri to napisze jak ją sformatuje. Edited February 25, 2008 by szmek Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Bo ma kałacha z JG? Quote Link to post Share on other sites
szmek Posted February 25, 2008 Author Report Share Posted February 25, 2008 Tak ma z JG! A w cymie takiej rurki niema ? Po co ona jest Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Żeby zwiększyć wagę. Quote Link to post Share on other sites
bober7 Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 no nie wiem... ta rurka jest z alu i waży 10g? to jest "atrapa baterii" Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted March 1, 2008 Report Share Posted March 1, 2008 Nie potrafisz wyczytać, że służy tylko do dociążenia replika ? 1. Jak wyżej, kwestia została już wyjaśniona. 2. Normalka, nawet tm tak ma. 3. Dobrze ładowałeś aku ? Używałeś wzoru ? Bateria była formatowana ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 "Co do bateri to napisze jak ją sformatuje" :wink: Quote Link to post Share on other sites
Sman Posted March 3, 2008 Report Share Posted March 3, 2008 sformuje Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 2. Może przerywacz ognia? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 A po co po 4 latach odpisujesz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts