Lajon Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 co muszę wymienić w M24 aby osiągnąć zadowalające efekty (ok 550fps)? Sam tuning mocowy to wzmocniony cylinder + sprężyna 300%, aż tak koszmarnie drogo to jednak nie wychodzi ( www.asgshop.pl ). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Snipesas proponuję ksiązkę od fizyki, mniej więcej 2 klasa gimnazjum. Poszukaj sobie zasady zachowania pędu i zasady zachowania energii i zastanów się jaki wpływ na predkość kulki ma jej masa :) Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 (edited) Tak tylko ze tez nie ma co sie spodziewac cudów po tej replice. Za 1600zł nie mozna miec dobrej snajperki...taka prawda. Cóz z tego ze to CA i taki łątwy tuning. Moze i bedziesz miał zasieg, ale zmienisz zdanie jak ci sie zacznie sypac cała giwera. No bo czy to nie dziwne ze jeden karabin full wytuningowany kosztuje 1600zł a drugi 3500zł (VSR-11 TM). Ja bym sie tak nie napała na to. Tez na poćżątku miałem chrapke na ten karabin, ale po przesledzeniu wielu długich tematów i wątków na forum i radząć sie urzytkowników tego karabinu dałem sobie spokój...nie warto. Tak jak w temacie....Maruzen L96A1 i full tuning i tylko to jeśli chcesz miec dobry sprzęt. Edited May 5, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 VSR-11 TM coś takiego nie istnieje. Nie mieszać mi chińczyków do TMa bo pozjadam :P VSR-10 TM albo VSR-11 HFC (czy też USR?? Nie pamietam). Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) coś takiego nie istnieje. Nie mieszać mi chińczyków do TMa bo pozjadam :P VSR-10 TM albo VSR-11 HFC (czy też USR?? Nie pamietam). wg oznaczen producenta to USR shadowman mam pytanie, co niby chcesz wsadzic do VSR zeby to wyszlo 3500 zl ? bo ja mam USR 11 i tuning na SP170 i dalem moze ok 1200 a mam sp 170 zero trigger precka DF gumka nineballa oprocz tych rzeczy juz niewiele zostaje do kupienia a sa to duperele za ok 50-100 zl nie liczac cylindra telfonowego bo on do szczescia nie jest potrzebny Edited May 6, 2008 by Bocian Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) Ups..przepraszam za błąd..rzeczywiscie cos takiego nie istnieje ale widac sie pomyliłem. Przepraszam za zgrzyt. Chodziło mi o TMa shadowman mam pytanie, co niby chcesz wsadzic do VSR zeby to wyszlo 3500 zl ? No z tego co ja sie dowiadowałem w sklepach i od snajperów na WMASG wynikało ze VSR-10 TM stuningowane na full potrzebuje około 3000-3500zł (ale to juz maxymalny tuning wszystkiego), i ze po takim tuningu nie ma prawa nic siąść i zasieg miewa sie nawet do 100m. Przynajmniej ja zostałem tak poinrormowany. "bo ja mam USR 11 i tuning na SP170 i dalem moze ok 1200 a mam sp 170 zero trigger precka DF gumka nineballa" Wszystko pasuje bez przeróbek? I ile fps i zasiegu wyciągniesz na takim potworku?? Edited May 6, 2008 by shadowman Quote Link to post Share on other sites
kajos1 Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 eh to brutalne co mówisz, że mam sobie odpuścić taką broń; no ale co dokładnie sypać? może słabsza sprężyna i wtedy da rade? nie jestem wymagający starczy 480fps;] Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Tak tylko ze tez nie ma co sie spodziewac cudów po tej replice. Masz świadomość, że po tuningu Maruzen od CA się różni właściwie już tylko body? ;) Za 1600zł nie mozna miec dobrej snajperki...taka prawda. Ciężko się z tym nie zgodzić. Cóz z tego ze to CA i taki łątwy tuning. Moze i bedziesz miał zasieg, ale zmienisz zdanie jak ci sie zacznie sypac cała giwera. Tzn. co się zacznie sypać bo jeszcze nie słyszałem o takim przypadku, żeby po zrobionym z głową tuningu na tej sprężynie 300% się komuś coś sypnęło? No bo czy to nie dziwne ze jeden karabin full wytuningowany kosztuje 1600zł a drugi 3500zł (VSR-11 TM). Żadna full-wytuningowana snajperka nie kosztuje 1600 zł, chyba, że mówimy o takich eksperymentach jak np. Warrior na dorabianych częściach. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Lajon..jeśli chcesz mi powiedziec ze M24 bardzej sie oopłaca kupic i tuningowac niz Maruzena...to ja dziękuje. M24 moze i jest dobrym karabinem snajperskim, podobno czesto nawala i tzreba go rozkręcać ,samorac i "głaskać" aby strzelał jak nalezy. Pozatym ultratwardy spust, łoze od którego zaraz sie ropierdzielają sróbki. Pozatym gadałem z wieloma yurzytkownika mi tego guna i nie chwalągo go zbytnio. Jakbym miał kase to nie zastanawiał by sie. Chyba ze ktoś naprawde chce byc snajperem a nie posiada duzych funduszy wiec OK. Jednak ja nie miałbym nerwów do tej repliki. A ty Lajon tez nie mów ze bardziej opłaca sie CA niz Maruzena bo ci nie uwieze ;-) Poresztą zgodziłeś sie nie nie mozna miec dobrej snajpy za 1600z :-P Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Moja opinia nie będzie miarodajna bo mogę ci to powiedzieć z punktu widzenia użytkownika M24 - tzn. jestem zadowolony, trafiam gdzie trzeba i jak celnie trzeba i nie mam kompleksów, bo ktoś na bazę pod tuning wydał te 500 zł więcej. ;) Owszem, w M24 trzeba sporo grzebać. Ale w którym karabinie wyborowym nie trzeba? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Owszem, w M24 trzeba sporo grzebać. Ale w którym karabinie wyborowym nie trzeba? Jeśli juz o tym mowa. Co zaliczasz do "czestego grzebania" w tym sprzęcie? Quote Link to post Share on other sites
Lajon Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) Przed większym strzelaniem dokładnie czyszczenie, smarowanie, kontrola ustawienia HU, lunety, takie rzeczy. ;) Edited May 6, 2008 by Lajon Quote Link to post Share on other sites
Bocian Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 heh ja jestem troszke innego zdania bo tak jak pisalem ja wydalem moze z 1200-1300 i moj karabin strzelal o wiele celniej niz 2 SR 25 z full tuningiem, moje kuleczki lecialy prosciutko a z tych karabinow smigaly na boki. oczywiscie zamiast HFC jako baze mozna wykozystac TM i wtedy koszt wzrosnie o ok 500 zl wszystkie czesci pasuja bez przerobek, oprocz oslony spustu ktora trzeba bylo lekko przyciac ale jest to normalne dla kazdej VSR i na opakowaniu z zerro trigerem jest rysunek gdzie trzeba go przyciac co zajmuje ok minuty nawet zwyklym nozem. naprawde jesli chodzi o VSR to nie trzeba wydawac 3000-3500 zl bo z full tuningiem mozna sie zamknac w ok 2000 ( bazujac na TM ) chyba ze ten full tuning obejmuje tez takie pierdoly jak dluzsze lufy zewnetrzne, inne loze, lunete, bipod czy inne bo te rzeczy wg. mnie to zalezy od czlowieka, bo mozna kupic lunete za 200 jak rowniez za 2000. same czesci ktore sa potrzebne do VSR to zero trigger - 550 zl precka - 100 - 200 zl sprezyna - 80 zl gumka - 70 zl prowadnica sprezyny ( ja mam dorobiona bo nie usmiecha mi sie placic 100 zl za kawalek preta ) glowica cylindra - chyba ok 80-100 zl mozna oczywiscie bawic sie w barrel spacery ( w HFC sa w stocku ), teflonowe cylindry, itp. jednak te czesci ktore podalem wystarczaja zeby strzelac celnie i daleko a reszta rzeczy moze juz jedynie lekko poprawic osiagi. jesli sie chce to do M24 albo Maruzenow tez mozna kupic wiele prawie nie potrzebnych rzeczy i gwarantuje ze wtedy cena o wiele przekroczy 3000 zl zasiegu ani FPS nie mierzylem ale jak dla mnie jest wystarczajace chociaz myslalem ze przebije puszke po piwie od gory co nie udalo mi sie 2 razy na 0,25, dlatego sprobuje jeszcze przelozyc gumke ze stockowego tloka do tloka laylaxa bo podobno te sa dosc marne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts