OFF Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 ostatnio kupilem replikę M92F/M9 Heavy Weight Gas Pistol [KJW] .. po oddaniu strzalu pistolet wyglada tak musze dopychac do konca wlasnie ten element zeby oddac kolejny strzal.. replika posiada blow-back .. moze nie dziala on prawidlowo? moze ktos mi pomoc? Quote Link to post Share on other sites
UFO[PL] Posted February 28, 2008 Report Share Posted February 28, 2008 Najprawdopodobniej źle założyłeś zamek.Wyjmij mag, zdejmij zamek, załóż go ponownie odciągając maksymalnie do tyłu i dopiero wtedy zablokuj. Powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 28, 2008 Author Report Share Posted February 28, 2008 sprobowalem tak zrobic jak napisales..ale nic to nie dalo :/ Quote Link to post Share on other sites
UFO[PL] Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 A jak wygląda zamek po zdjęciu od spodu i szkielet? Widać jakieś uszkodzenia? W każdym razie sprawdził bym jeszcze miejsce gdzie wchodzi bolec prowadnicy zamka do komory HU, jest tam taka mała sprężynka która powoduje cofanie lufy. Może ci wypadła, albo bolec się w niej klinuje. Nic innego nie przychodzi mi do głowy bo zbytnio nie ma co tam sie popsuć. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 jak naciagam zamek to nic sie nie dzieje..wraca na swoje miejsce.. ale gdy juz strzelam kulkami to wlasnie tak to wyglada.. wszystko jest na miejscu.. Quote Link to post Share on other sites
UFO[PL] Posted February 29, 2008 Report Share Posted February 29, 2008 Cóż w takim razie chyba Ci nie pomogę :???: Osobiście rozłożył bym ją na czynniki pierwsze i szukał przyczyny. Życzę powodzenia z naprawą. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 29, 2008 Author Report Share Posted February 29, 2008 ' date='29/2/2008, 18:50' post='718521']Cóż w takim razie chyba Ci nie pomogę :???: Osobiście rozłożył bym ją na czynniki pierwsze i szukał przyczyny. Życzę powodzenia z naprawą. w sumie moglbym ja rozlozyc..ale ja od niedawna uprawiam ASG i boje sie,ze moglbym jej nie zlozyc.. no coz..pozostaje mi telefon do taiwangun chyba ... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 2, 2008 Report Share Posted March 2, 2008 Rozkłada się banalnie, nikt ci nie każe jej rozkręcać. Zdejmij zamek, zobacz, czy wlot gazu do cylindra nie jest uszkodzony, obejrzyj górną uszczelkę na magu i sprawdź co ze sprężyną powrotną. Przy okazji nasmaruj giwerę, np. olejem silikonowym w sprayu. Quote Link to post Share on other sites
hilaran Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 trzeba rozkręcić, wyczyścić dokładnie i dać jakiś dobry smar/olej - najlepiej sylikonowy - po prostu niektóre smary "ścinają się" pod wpływem zimna kiedy strzelasz. Brat miał to samo - kupił używaną beretkę i też się zatrzymywał zamek w połowie bo poprzedni właściciel smarował ją jakąś kleistą mazią. po przejechaniu nowym smarem wszystko idealnie śmiga. Quote Link to post Share on other sites
happy Posted September 8, 2009 Report Share Posted September 8, 2009 ja uważam, że ta beretta to cholerstwo w rozkładaniu i składaniu. Jeżli to ta ABS-owa z taiwangun ? http://www.taiwangun.com/shop,show,13 Mam taką i kiedyś zachciało mi się ściągnąć zamek i z okolic hopa wypadły dwa małe kawałki plastiku. Nie pasowały mi do one niczego i zaniosłem replikę do krakmanów. Musiałem zostawić bo nie chcieli jej złożyć na poczekaniu. Quote Link to post Share on other sites
KasliwyB_52 Posted October 22, 2009 Report Share Posted October 22, 2009 W tej berecie, powinny byc dwie sprezynki od loading nozzla (taka czesc, do ktorej wpada co2 z maga - niebieska bodajze - znajduje sie w tylnej czesci zamkna). Najprawdopodobniej, jedna z tych sprezynek wypadla/skrzywila sie/nie ma jej wogole. Zrob zdjecie od spodu zamka, i wyslij mi na priva Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts