Masterek Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Witam, Wymieniłem dzisiaj lufe na precyzyjną i od tej pory pokrętło hop-upu w pewnym zakresie (tuż przy hop-up off) porusza się bardzo delikatnie. Od momentu wymiany na lufe precyzyjną hop-up po kilku strzałach wraca w pozycje off. Nie zależnie od tego jak jest ustawiony. Oddać replikę na gwarancję ?? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted March 12, 2008 Report Share Posted March 12, 2008 Jeżeli masz taką możliwość spróbuj dokręcić pokrętła hopka - być może poluzowały się. Niezależnie od tego jeszcze raz powtórz procedurę zakładania lufy, umiejscawiając gumkę precyzyjnie na lufie. Jak to nie pomoże wyślij na serwis gwarancyjny. Quote Link to post Share on other sites
Masterek Posted March 17, 2008 Author Report Share Posted March 17, 2008 Miałem kilka dość mocno wypełnionych różnymi obowiązkami dni dlatego dopiero teraz mogę napisać jak przebiegły dalsze "testy" po ponownym rozebraniu. Teraz pokrętło hop-up pracuje jakby ciężej (choć nie aż tak jak przed wymianą)i wraca do pozycji off kiedy znajduje się w położeniach off-1/2, kiedy jest ustawiony w położeniach między 1/2-"full on" zostaje zawsze w swojej pozycji. Niestety już wiem ,że sklep nie uzna mi gwarancji :), gdzie zatem mogę kupić cały system hop-up. Co prawda w/w przypadłość w ogóle nie przeszkadza w strzelaniu ale lubię kiedy wszystko jest tip-top :D Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 też tak kiedyś miałem :) wątpie żebyś dostał gdzieś system hu do gaziaka marui , musisz to prawdopodobnie usztywnic bardziej hu , tak na stałe :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts