Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M16A3 ICS ok 480 fps

Recommended Posts

Mając możliwość zagospodarowania większych środków pieniężnych w najbliższej przyszłości na zakup repliki zdecydowałem się iż będzie to M16 od ICSa. W starciu G&P vs ICS decydujący okazał się dwudzielny gearbox. Korzystając z tego dobrodziejstwa chciałbym poza stockową górą posiadać także wymienną 480 fpsów lub coś koło tego do lasu. Z powodu mojej jednak niewystarczającej jeszcze wiedzy na ten temat chciałbym zdać się na ocenę ekspertów(z naciskiem na słowo "eksperci" ;-) ).

Wstępnie wykminiłem niezbyt finezyjną opcję tuningu w sklepie

http://madonion.eu/wyswietl_produkt.php?id...4c91b2d781bfd1c

oraz prec lufę prometheusa albo KMa plus gumka czarna systemy. Jednak czy to się sprawdzi nie wiem zwłaszcza że taki tuning za 400zł wychodzi śmiesznie tanio. No ale może ICS ma takie dobre bebechy że dużo wymieniać nie trzeba 8) .

Przy okazji chciałbym się spytać czy ktoś wie jak wygląda kompatybilność M203 od G&P i osłony lufy do granatnika z ICSem. Chciałbym dokupić granatnik(ten ICSa mi nie podchodzi) a chciałbym mieć pewność że wszystko będzie się dobrze trzymało.

Sama górna połówka to nie wszystko. Do takiej sprężyny należało by jeszcze zmienić zębatki na Super Torque Up'y... oraz zmienić samą sprężynę, bo na Madonionie po miesiącu będziesz miał 400 zamiast 480fps ;)

Aha czyli tak tanio nie wyjdzie ;-) . Zębatki w takim razie bym wziął od razu na mad onionie ICSa tylko takie pytanie czym różnią się zwykłe super torque od tych helikalnych? I które lepiej byłoby wybrać? Sprężynę wybrałbym w takim razie systemy albo guardera z nastawieniem na systeme na której cześciach się nie zawiodłem.

Teraz pytanie o jakość i trwałość pozostałych części które oferuje mad onion(tłok, cylinder itd)? Zależy mi przede wszystkim na wytrzymałości i niezawodności repliki tak żebym już grzebać przy niej nie musiał ;-) .

nie wymieniaj zębatek, nie trzeba. Zresztą madonion pisze, że stockowe wytrzymują m140, a znam przypadki gdzie trzymały nawet m150. Szkoda zachodu żeby wymieniać naprawdę dobre kółeczka.

co wymień:

zestaw cylindra albo same głowice na ciche systemy (broń Boże nie alu!)

tłok na guardera poli albo alu ICS

dyszę może jakąś

resztę możesz spokojnie zostawić i ew wymienić dopiero jak coś się zepsuje, chociaż jeśli dobrze wszystko złożysz to nic się nie stanie nawet po kilkunastu kg kulek.

GB ICS do żadnego innego body nie wsadzisz - ma inne wymiary niż GB v2.

Co do wytrzymałości - widziałem GB na m150 i wywalał tysiące kulek tylko na fullauto i nic mu nie było, ale widziałem też szkielet który pękł na m120, chociaż to może była wina m120 +magnum +dobra batka i >>alu głowice tłoka i cylindra<< co pewnie mocno żyłowało GB, szczególnie że dłuuuugie serie szły często.

Wszystko zależy jakie części dobierzesz i jak będziesz strzelał wg mnie.

Czyli jest tak samo jak z V2 - trafiają się lepsze i gorsze egzemplarze. W takim wypadku nie ma za bardzo sensu cudowanie z tym GB. ;-)

A tak z ciekawości, czy mógłbyś powiedzieć czym konkretnie się różni? Jest szerszy, dłuższy czy jaki? W życiu tego w rękach nie miałem i jestem ciekaw.

Pozdro

Hm... niewątpliwie góra górnego ( ;-) ) gb. jest szersza i to nawet sporo szersza niż zwykłe v.2. Co do pozostałych wymiarów to informacji nie mam(mnie to to wygląda na to samo, ale za krótko mam ICS'a , by coś stwierdzić)

Skoro jednak istnieją posiadacze ICSa na tym forum którzy nie boją się do tego przyznać to się jeszcze spytam o parę drobiazgów. Czy kolba jest taka sama jak w CA? Czy ma ktoś tuningowany w granicach 450-500fps karabin ICS? Jak tak to jak się sprawuje, co wymieniliście itp itd.

Tak się jeszcze zastanawiam nad opcją 420fps. Dlatego mam pytanie czy lepiej byłoby kupić ten zestaw http://madonion.eu/wyswietl_produkt.php?id...c4440d9632bbf4e czy może to http://madonion.eu/wyswietl_produkt.php?id...81ed3b014bde9c6 ?

W drugiej opcji sprężynę wymieniłbym na systemy albo guardera. A w pierwszym? Trochę tanio wychodzi za 339zł tuning razem z górnym gearboxem. Jak myślicie? Miał ktoś z tym do czynienia?