Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Mnie dręczy ciągle dylemat, związany z kupnem lufy precyzyjnej do mojej repliki. Otóż w chcę wstawić do mojego średniawego chinola jakąś dobrą lufę, bo stockowa (6,12) powoduje paskudny rozrzut kulek. Na początek miała to być systema (taniutko, bo nieco ponad 100 zł i jakość podobno przyzwoita), potem zaś pomyślałem nad lufą KM Head'a, ale to już wydatek przekraczający nieco moje możliwości finansowe (a miałem zamiar kupić jeszcze silikonowego hop'a). Teraz zaś pojawiła się ta lufa G&G, która rzekomo jest porównywalnej jakości z lufami drogimi przy stosunkowo niskiej cenie. Nie ma jednak o niej na razie żadnych opinii, co mnie trochę martwi. Czy zatem skusić się na G&G choćby dlatego, że zrobiona zdaje się z lepszych materiałów od systemy? Zależy mi także na przyzwoitej trwałości, w końcu to nie lufa do snajperki a zwykłego AEG'a. KM Head raczej na wstępie odpada z powodu ceny, choć jeśli jest to zupełnie inna jakość warta swojej ceny, to warto byłoby nie zawracać sobie głowy "tanimi zamiennikami"?

• 1 month later...
  • 1 month later...

Mam precke G&G w eMce - (lufa 510 mm) - wymieniona za będącą tam wcześniej JBU. Generalnie skupienie porównywalne z systemą.

W drugiej eMce mam lufę promyka 363 i daje lepsze skupienie - pomimo krótszej lufy.

Niestety za jakość trzeba płacić. G&G to dobra lufa 'w swojej klasie cenowej'.

Choć wydaje mi sie ze to za dużo powiedziane w koncu mam tej lufy tylko 1 sztukę.

• 5 months later...
  • 4 months later...