Tony Halik Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 Mnie dręczy ciągle dylemat, związany z kupnem lufy precyzyjnej do mojej repliki. Otóż w chcę wstawić do mojego średniawego chinola jakąś dobrą lufę, bo stockowa (6,12) powoduje paskudny rozrzut kulek. Na początek miała to być systema (taniutko, bo nieco ponad 100 zł i jakość podobno przyzwoita), potem zaś pomyślałem nad lufą KM Head'a, ale to już wydatek przekraczający nieco moje możliwości finansowe (a miałem zamiar kupić jeszcze silikonowego hop'a). Teraz zaś pojawiła się ta lufa G&G, która rzekomo jest porównywalnej jakości z lufami drogimi przy stosunkowo niskiej cenie. Nie ma jednak o niej na razie żadnych opinii, co mnie trochę martwi. Czy zatem skusić się na G&G choćby dlatego, że zrobiona zdaje się z lepszych materiałów od systemy? Zależy mi także na przyzwoitej trwałości, w końcu to nie lufa do snajperki a zwykłego AEG'a. KM Head raczej na wstępie odpada z powodu ceny, choć jeśli jest to zupełnie inna jakość warta swojej ceny, to warto byłoby nie zawracać sobie głowy "tanimi zamiennikami"? Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted July 5, 2008 Report Share Posted July 5, 2008 Kupiłem tą preckę G&G Silver 510 mm ,jak na razie wrażenia dobre,dobrze zrobiona Postrzelałem trochę z okna,skupienie ok,lepsze od stockowej lufy (6,08) Jutro mała wymiana kulek to ją przetestuje i napisze jak sie sprawuje Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 Mam precke G&G w eMce - (lufa 510 mm) - wymieniona za będącą tam wcześniej JBU. Generalnie skupienie porównywalne z systemą. W drugiej eMce mam lufę promyka 363 i daje lepsze skupienie - pomimo krótszej lufy. Niestety za jakość trzeba płacić. G&G to dobra lufa 'w swojej klasie cenowej'. Choć wydaje mi sie ze to za dużo powiedziane w koncu mam tej lufy tylko 1 sztukę. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Miałem 510mm i nie byłem zadowolony, rozrzut był dość duży, choć to też mogła być po części wina gumki HU MadBulla i dystanseru trapezowego który nie bardzo się lubił z moją komorę HU. W każdym razie wróciłem do KM-Head'a. Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 (edited) Minęło już nieco czasu. Jak się sprawują te lufy(zakładając że grono ich użytkowników się zwiększyło)? Edited July 1, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts