Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wiec rozladowal mi sie akumulatorek naladowalem (z godzinke) i podlaczam pod guna raz strzelil odlaczylem i kabelki od akumulatorka sie dotkneły (druciki bo wejścia normalnego nie mam) Trochę tak cykało i się akumulatorek (jedna część) Robila ciepla wystraszyłem się i nie wiem co robić kupywać nowy czy kabelki zlutować i nowe wjeście zrobić?

ja używam obecnie takiej baterii,wszystko jest w porządku,ROF bardzo dobry,nie mam z nią problemów. Jakiej firmy jest twoj akumulator?

Firmy Well...ale nie chodzi tu o firme tylko opisze dokladniej:

Bawiłem się akumulatorkiem i to wejście żeby podłączyć do repliki wyrwałem sam nie wiem jak bo się trzymało mocno... naładowałem (zamiast wejścia zostały same kabelki a na końcu nich druciki które są w kablu) naładowałem baterie przez te druciki (godzinkę ładowałem) podłączyłem do repliki i siadły po paru strzałach wyjełem i te druciki (+ i -) się dotknęły.... Nagle takie odgłosy z bateri wychodziły takie Cyk cyk

i 1/4 baterii się nagrzała i utrzymywała swoją temperature....

Gdybym dokupił wejście i przylutował to by działała czy już mogę ją wy...:)?

moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria)

moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria)

Ja mam chińską :) Mówisz żebym tak zrobił? No to dziś przylutuje nowe wejście )

Ok już mam wejscie i wszystko tylko ladowarka wydaje dzwiek ;/

Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót.

Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo.

Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót.

Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo.

Odpowiedź nr 1: Nie wiem jak to sprawdzić

Odpowiedź nr 2: Jest ok

Nie powiedziałem że ona nawet jak nie ładuję a jest podłączona piszczy :) Niby tak ma być ale wkurzające :)