Grucha827 Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Wiec rozladowal mi sie akumulatorek naladowalem (z godzinke) i podlaczam pod guna raz strzelil odlaczylem i kabelki od akumulatorka sie dotkneły (druciki bo wejścia normalnego nie mam) Trochę tak cykało i się akumulatorek (jedna część) Robila ciepla wystraszyłem się i nie wiem co robić kupywać nowy czy kabelki zlutować i nowe wjeście zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Grucha827 Posted March 24, 2008 Author Report Share Posted March 24, 2008 Wie ktos czy bedzie dzialal ten aku? Czy do wywalenia;/? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 ja używam obecnie takiej baterii,wszystko jest w porządku,ROF bardzo dobry,nie mam z nią problemów. Jakiej firmy jest twoj akumulator? Quote Link to post Share on other sites
Grucha827 Posted March 25, 2008 Author Report Share Posted March 25, 2008 ja używam obecnie takiej baterii,wszystko jest w porządku,ROF bardzo dobry,nie mam z nią problemów. Jakiej firmy jest twoj akumulator? Firmy Well...ale nie chodzi tu o firme tylko opisze dokladniej: Bawiłem się akumulatorkiem i to wejście żeby podłączyć do repliki wyrwałem sam nie wiem jak bo się trzymało mocno... naładowałem (zamiast wejścia zostały same kabelki a na końcu nich druciki które są w kablu) naładowałem baterie przez te druciki (godzinkę ładowałem) podłączyłem do repliki i siadły po paru strzałach wyjełem i te druciki (+ i -) się dotknęły.... Nagle takie odgłosy z bateri wychodziły takie Cyk cyk i 1/4 baterii się nagrzała i utrzymywała swoją temperature.... Gdybym dokupił wejście i przylutował to by działała czy już mogę ją wy...:)? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria) Quote Link to post Share on other sites
Grucha827 Posted March 25, 2008 Author Report Share Posted March 25, 2008 moja (używam jej ,ale nie jest moja :wink: )bateria się zapaliła,tzn taśma którą była stokowo owinięta i wsztstko gra,zabezpiecz te wtyki taśmą izolacyjna,żeby się nie dotykały,a jeszcze jedno,dobrze podłączyłeś ją do ładowarki?bo powinno to być tak-czerwony kabel od baterii do białego w ładowarce,a czarny do czarnego,ale chińskie ,stokowe ładowarki mają odwrotnie kable oznaczone i w tym przypadku powinno się podłączyć czerwony(bateria) do czrnego(ładowarka) i biały(ładowarka) do czarnego(bateria) Ja mam chińską :) Mówisz żebym tak zrobił? No to dziś przylutuje nowe wejście ) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Jezusie, Maryjo, NIE! W wellach są wtyczki mini zawsze, przylutuj tak by ogrągła część wtyku była na czerwonym kablu batki a kwadratowa na czarnym. We wtykach large jest bodaj na odwrót, kwadrat to plus. Quote Link to post Share on other sites
Grucha827 Posted March 28, 2008 Author Report Share Posted March 28, 2008 Ok już mam wejscie i wszystko tylko ladowarka wydaje dzwiek ;/ Quote Link to post Share on other sites
Ariel_ Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Ok już mam wejscie i wszystko tylko ladowarka wydaje dzwiek ;/ Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót. Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo. Quote Link to post Share on other sites
Grucha827 Posted April 1, 2008 Author Report Share Posted April 1, 2008 Opcja nr 1: Sprawdź czy nie podłanczasz ładowarki na odwrót. Opcja nr 2: Sprawdź czy akumulator daje prawidłowe napięcie ( powyżej 8,5V ) - być może siadło jedno ogniwo. Odpowiedź nr 1: Nie wiem jak to sprawdzić Odpowiedź nr 2: Jest ok Nie powiedziałem że ona nawet jak nie ładuję a jest podłączona piszczy :) Niby tak ma być ale wkurzające :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts