yarooo Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Jestem początkującym w tych sprawach więc prosł bym bez słów krytyki. Nurtuje mnie taka kwestia czy do taniej repliki MP5 (CM.023) która zasilana jest akumulatorem 4,8V zamontował bym pojemniejszy ale już powiedzmy 9.6V. Orientuje się ktoś czy silniczek wytrzyma, nie rozpadnie się replika ?? Link to post Share on other sites
cziman Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 To tak jakbyś próbował zatankować malucha paliwem rakietowym :D Nie polecam. 8.4->9,6 da się, 8.4->10,8 to już górna granica, ale dwukrotne zwiększenie napięcia wątpie czy karabin by wytrzymał nawet parę strzałów. Prawdopodobnie z większą pojemnością (i wydajnością prądową) baterii zapaliłbyś silnik i tyle by było. Link to post Share on other sites
maxavelli Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Rozpadnie ;-). Zmieli zebatki, pewnie tlok rowniez. O ile sie silnik wczesniej nie spali. Link to post Share on other sites
yarooo Posted March 29, 2008 Author Report Share Posted March 29, 2008 Dzięki Panowie za odpowiedz:-) teraz już wiem, że musze albo zrobić jakiś akumulator made in home bo w sklepach internetowych asg nie zauważyłem, żadnego akumulatora 4,8V niestety :/ Link to post Share on other sites
jakubskate Posted April 13, 2008 Report Share Posted April 13, 2008 Popatrz na allegro albo w sklepach modelarskich. Link to post Share on other sites
masiu9 Posted August 5, 2008 Report Share Posted August 5, 2008 Panowie, a czy stanie się coś gdy zamienię baterię 8,4 na 10,8 w replice ze sprężyną M110? Wolę nie eksperymentować ryzykując zmielenie tłoka albo zębatek. Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted August 6, 2008 Report Share Posted August 6, 2008 Lepiej zrobić baterię z małych 4 ogniw jakis w domu. Będziesz mieć duża pojemność i tyle. Ja bym tak zrobił. Działa ci ta replika? ;-) Link to post Share on other sites
Cygano Posted August 11, 2008 Report Share Posted August 11, 2008 Panowie, a czy stanie się coś gdy zamienię baterię 8,4 na 10,8 w replice ze sprężyną M110? Wolę nie eksperymentować ryzykując zmielenie tłoka albo zębatek. 10.8 na m110 to lekka przesada, ja bym nie eksperymentował, jak dla mnie moja 9,6 3300 mAh G&P dawała świetny rof przy M120... przy 10.8 to by jak mikser chodziło :D Link to post Share on other sites
masiu9 Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ok, dzięki bardzo za odp:) jak na razie nie mogę nic zrobić, bo obsługa Batimeksu nie chce mi wysłać od tygodnia paczki. Rzekomo nie przeszedł przelew, a w moim banku mówią coś innego :/ Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 To czy replika wytrzyma 10.8 na M110 zależy od firmy i pozostałych części. W MP5 CA na wszystkich częściach stockowych i właśnie M110 działało super. Dopiero po zmianie okablowania i silnika na Systemę Turbo zaczęło byc nieciekawie z żywotnością. A co do tanich aegów to podłączałem kiedyś Auga BE (tego z plastikowym GB) pod 12V RC i śmigało, chociaż pewnie nie na dłuższą metę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts