kirs Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 witam, jestem posiadaczem CA SLR105 stock (tylko prec lufe dodałem), zawsze chcialem miec "wariant ze skladana kolba w bok", i wreszcie pojawil sie z BOYI/DBOYS kalach i tu pytanie: za metalowe body + drewno warto zaplacic te pieniadze? (480 zl gunfire) chcialem bebechy z SLR-a wlożyc do "wydmuszki" z BOYI/DBOYS, a babechy z BOYI/DBOYS do slr wtedy mialbym ak z b. dobrymi bebechami i skladana kolba, czy da sie te czesci poprzekładać? czy to sie oplaci? pozdrawiam kirs/khattab //mam nadzieje ze dobrze umiescilem posta na forum Quote Link to post Share on other sites
marys1 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Organoleptycznie nie sprawdzałem, ale nie powinno być żadnych problemów. Oba te modele mają standardowe części tzn. gb i komore HU ( bo to w tym momencie się liczy. IMO nie powinno być problemów. Chociaż głowy uciąć nie dam ;) a BOYI jest całkiem nieźle wykonany. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 GB v.3 w obu, tak samo montowane - jaki może być problem? Z założeniem że przenosisz tylko GB oczywiście. Nie wiem, jak z selektorem ale myślę że wszystko ok będzie. Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Nie ten dział, przenosze Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Jeśli przekładasz tylko GB to raczej nie ma problemu. Może gdzieś trzeba coś podszlifować pilnikiem, ale raczej nie. Przełożenie samej komory HU też raczej nie problem. Choć bywają między replikami minimalne różnice w spasowaniu otworów na śrubki do przykręcania komory z otworami we frontach replik [w miejscu osadzenia HU]. Ale już całych frontów raczej nie zamienisz - różnią się. Z selektorami bywa różnie. Nie wiem jak przy selerze ale przy niektórych innych body - trzeba powiększać trochę otwór bo dźwignia selektora [śruba ją przykręcająca oraz element metalowy przez który przechodzi] nie wypada idealnie współosiowo z otworem w GB i otworem w body. Quote Link to post Share on other sites
kirs Posted May 11, 2008 Author Report Share Posted May 11, 2008 dziękuję wszystkim za zainteresowanie i odpowiedzi, dostałem odpowiedź na to samo pytanie z gunfire (pozwolę sobie wkleić tu): ///// Witam Obawiam się że mogą byc z tym problemy, tutaj bardzo prosze o bezpośredni kontakt telefoniczny z serwisantem. ///// przedzwonię jutro (poniedziałek 12.05, długo nie miałem neta:/ ) i z customs.pl (dot. tylko body z kolbą + bebechy CA ) link do kolby: http://customs.pl/produkty.php?product=98&cat_link=44 //// Witam, Z tego co mi wiadomo to nie ma takiej opcji. Jeśli istnieje taka konwersja to nie jest dla nas w tej chwili dostępna. Jeśli chcesz jakąś część napisz jaka Ciebie interesuje a postaramy się takową ściągnąć. //// pozdrawiam kirs/khattab Quote Link to post Share on other sites
Indianin Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 W zeszłym tygodniu kupiłem AK74M Boyi na gunfire. Wydłubałem z niego wszystkie bebechy i wsadziłem na ich miejsce inne (kompletny GB, komorę HU i preclufę). Wszystko bardzo ładnie pasuje. Wydaje mi się, że 480zł jak za stalowe body, składaną kolbę i resztę części zewnętrznych to bardzo dobra cena. Pamiętam jeszcze jak kilka lat temu sprowadzałem z WGC przednie i tylne body ze znalu G&P za jakieś 500zł :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts