menelutor666 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 (edited) cześć mam problem dotyczący magazynka z mk23 socom od stti. otóż kiedy załaduję magazynek kulkami i wszystko wygląda ok, strzelam 1 kulką, a następne już nie dochodzą do góry magazynka, tylko stoją w miejscu, jakby w powietrzu ;) kiedy sciągnę sprężynę w dół, kulki także zostają w takiej samej pozycji. i właśnie nie wiem, dlaczego mag nie podaje mi kulek. myślę, że może powinienem go nasmarować od środka jakimś silikonem? (żeby kulki się ładnie ślizgały, a nie stały w miejscu). jeżeli ktoś miał taki problem, proszę Was o pomoc ;) (mag jest full metal, jeszcze na gwarancji.) pzdr p.s. jeśli czegoś nie wytłumaczyłem dokładnie - piszcie. jeśli pytanie jest zbyt lamerskie do tego działu - przenieście. (użyłem opcji szukaj ;), jakby ktoś pytał) Edited April 2, 2008 by menelutor666 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 2, 2008 Report Share Posted April 2, 2008 Musisz rozebrać maga, wyjąć sprężynę i papierem 500 przeszlifowąć ścianki tam gdzie chodzi sprężyna. Standardowa przypadłość. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Alternatywnie mogą blokować się na tych widełkach plastikowego elementu, które wchodzą do tej szyny gdzie są kulki. Przy rozbieraniu zwróć uwagę, że ten plastikowy element na górze trzymany jest przez pina. Quote Link to post Share on other sites
menelutor666 Posted April 17, 2008 Author Report Share Posted April 17, 2008 ok, w magazynku nie blokują mi się, ale został inny problem. przed każdym strzałem muszę naciągnąć zamek, lub wyjąć i włożyć magazynek. dopiero wtedy kulki się ładują i można strzelać. raz. a potem znowu to samo. widziałem tu niedawno taki temat, ale składał się z 2 postów tego samego autora, problem nie był tam rozwiązany. michalll: wszystko jest ok z tym plastikiem. pzdr Quote Link to post Share on other sites
John_RD Posted April 21, 2008 Report Share Posted April 21, 2008 Jeżeli chodzi o zawisanie kulek "w powietrzu" to oprócz użycia papieru ściernego możesz też spryskać mag teflonem (tam gdzie jest sprężyna) albo zmienić kulki. Np. Blastery cały czas mi się zacinały, teraz używam EXCEL 0,23 i jest dużo lepiej. Ale oczywiście papier ścierny najlepszy:) Problem z wyciąganiem magazynka spowodowany jest tym że popychacz nie cofa się do końca, i nie ładuje nowej kulki. po prostu blokuje się on na uszczelce magazynka dlatego trzeba delikatnie wyciągać magazynek. Szczerze mówiąc nie opracowałem jeszcze jakieś profesjonalnej metody aby to rozwiązać dlatego może ktoś coś wymyśli, ja na razie domowym sposobem zamontowałem gumkę recepturkę która "wspomaga" sprężynę popychacza i odciąga popychacz do pozycji umożliwiającej zagarnięcie kulki no i działa. Możesz również gwałtowniej puszczać język spustu, wtedy sama siła zwolnionego języka odbije popychacz do tyłu. Quote Link to post Share on other sites
menelutor666 Posted April 22, 2008 Author Report Share Posted April 22, 2008 możesz wrzucić zdjęcie, w którym miejscu to ma być? jeśli u ciebie działa, to może mi też się uda. ;) Quote Link to post Share on other sites
narabek Posted April 24, 2008 Report Share Posted April 24, 2008 Witam. Mam pytanie czy mogę gdzieś dostać tą plastikowa końcówkę w magazynku co trzyma kulki?? Bo niestety jedno skrzydełko mi sie ułamało...:( Quote Link to post Share on other sites
pat1985 Posted May 11, 2008 Report Share Posted May 11, 2008 Takie skrzydełka maja chyba krakmani napisz do nich maila bo nie ma ich na stanie w sklepi, ale kolega kiedyś też miał ten problem i napisał i mieli. Koszt ~25zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts