Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nieszczelność cylinder-gł.tłoka

Recommended Posts

G36C TM

Wymieniłem:

G&P - Wzmocniona Łożyskowana Głowica Tłoka

Systema - Cylinder

Systema - Uszczelka Głowicy Tłoka

Dopychając tłok stwierdziłem nieszczelność, tzn część tłoczonego powietrza przedostaje się pomiędzy uszczelką a cylindrem w stronę prowadnicy sprężyny.

Wydaje mi się że przy stockowych częściach tak nie było.

Zmiana uszczelki GP na Systemy nic nie pomogła. Efekt jest taki sam.

Powinna występować ta mała nieszczelność czy nie?

Jak nie powinna występować to jak sobie z tym poradzić?

Dla ciekawskich:

Wymieniłem bo, robiłem tuning mocowy... kupiłem sprężynę Madbulla która jest pokryta jakimś lakierem. W trakcie strzelania lakier odprysnął niszcząc uszczelkę gł. tłoka i zarysowując wew. powierzchnię cylindra. Zorientowałem się po ok 12tyś wystrzałów :)

Raczej tak, choc niewiedzieć czemu moja gł. CA jest zawsze uszczelniona :roll: . Co prawda Systema firma dobra i jej produkt ma się uszczelniac w czasie ruchu do przodu i odszczelniać w czasie ruchu do tyłu, by nie stawiac oporu- ma to ponoć poprawic kulture pracy-nie wiem, systemy nigdy nie montowałem ;-)

Ilość powietrza przedostającego się między o-ringiem zależy w dużej mierze od prędkości, z jaką porusza się głowica. Zatkaj wylot dyszy i mocno popchnij tłok. Wtedy powinno być szczelnie. Możesz też wprowadzić tłok do końca cylidra i mocno dmuchnąć w wylot dyszy. Ale tak naprawde dopiero pomiar na chrono pokaże czy jest nieszczelność.

mhm... no to można uznać że jest ok, za jakiś czas zobaczę co się dzieje w środku to dopaćkam mocniej smarem do zespołu cylindra, wydaje mi się że bardzo cieniutko posmarowałem. Może grubsza warstwa doda troszkę do szczelności.

Kupiłem taką ale nie byłem do końca zadowolony z efektu,występował efekt strzykawki ale nadal można było dośc swobodnie dopchnąc do końca tłok.Udałem się do sklepu z o ringami samochodowymi i dobrałem jeszcze ciut większą.Dodało to około 5-10 fps i dobre poczucie że za 0,30 gr mam 10 fps więcej :P