MasteR_xD Posted April 11, 2008 Report Share Posted April 11, 2008 Mam powazny problem gdy mój Colt (COLT M1911A1 KJWORKS) odmówił posłuszenstwa. Ładowany gazem takim jaki jest polecany do tej broni (BLOW BACK GAS). Magazynek na maxa załadowany gazem ale po nacisnieciu spustu nic sie nie dzieje. Kurek uderza w bron i to wszystko, tak jakby ta przedłózka która uderza w magazynek nie dociskała zaworu i co za tym idzie nie strzela ;/ Pomocy! o! GG: 1619198 Quote Link to post Share on other sites
Bercikof Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 ja również mam problem z tą bronią. Nabije magazynek gazem na maxa, załaduje kulki, wszystko wydaje się ok, a mogę oddać tylko 2 strzały później zbiorniczek gazu wydaje się być pusty. Wczesniej jak strzelałem i wszytsko robiłem tak samo, mogłem oddać spokojnie dużo więcej strzałów. Wiecie dlaczego tak sie dzieje? POMOCY ! (pistolet jest nowy, kupiony około 5 dni temu na www.taiwangun.com) Quote Link to post Share on other sites
November Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 BYć może jest to związane z tym, że ta szyjka w butelce z gazem jest nadwyrężona. Miałem taki problem z moim golckiem - też myślałem, że mam zrąbany magazynek lub coś w środku, ale dopiero później zauważyłem, że gaz ulatnia się bokiem. Quote Link to post Share on other sites
navajo88 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 :uśmiech: Sprubuj trochę mniej ładować gazu ,ja też mam ACP 1911 A1 I miałem ten sam problem ,a wogule to sprubuj upuścić trochę gazu z pojemnika ręcznie naciskając ten przycisk w magazynku :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 ja również mam problem z tą bronią. REPLIKĄ. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Ciekawe no kurde, wreszcie to znalazłem ;]. Sami nie wiecie co macie napisane na portalu? PRoszę, o tutaj: http://www.wmasg.pl/artykuly/air_soft_gun/...jest_airsoft/4/ "Jeśli na WMASG.pl widnieje gdzieś określenie "broń", to zostało ono użyte jedynie dla wygody i utrzymania klimatu całej zabawy." Które to zdanie dopuszcza używania zwrotu "broń" w odniesieniu do replik na forum i portalu. Jeszcze Foce to wyślę bo kiedyś mi bardzo niegrzecznie zwrócił uwagę że nigdzie czegoś takiego niema napisanego. Pozdrawiam i zluzuj troszkę pasek. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Wysyłaj nawet do Komunistycznej Partii Chin, forum jest o replikach nie o broni (za wyjątkiem jednego podforum) i na gazowych póki mam cierpliwość będę upominał, potem będę kasował posty. Koniec OT, dalsze posty od tematu będą leciały w kosmos. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 ... forum jest o replikach nie o broni... Trzeba w takim razie konsekwentnie zmienić tytuł tego działu " Broń airsoftowa i problematyka techniczna " :lol: "...tak jakby ta przedłózka która uderza w magazynek nie dociskała zaworu i co za tym idzie nie strzela..." Kolego MasteR_xD, sprawdź sprężynę bo być może za lekko uderza w iglice zaworu to znaczy: się zsunęła, poluzowała albo jest z jakiegoś gó..litu który wystarczył na wystrzelenie kilku magazynków ;-) Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 True. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts