Case84 Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Witam Czy ktoś z Was miał przyjemność kupić magazynki Boyi Low-Cap ze Specshopu? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2924 Podają pojemność 68 kulek, po kilkukrotnym "formowaniu" sprężyny w magu pojemność max (tzn tyle się udało wepchnąć" to 48 kulek. Błąd w opisie, czy coś źle robię? Quote Link to post Share on other sites
Elladan Posted April 12, 2008 Report Share Posted April 12, 2008 Ja mam takich 8 i do każdego z nich spokojnie mieści się 60+ kulek. Więc do twoich chyba też powinno tyle wejść. To wprawdzie towar WwCH, ale aż tak różnorodnych sprężynek chyba nie wkładają. Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Też mam z nimi problem (nie z pojemnością, ale jest). Mianowicie mam M4A1 BOYI'a i dokupiłem do niego 4 low-capy. Wszystkie są jakby za małe (poza stock'owym hi-cap'em), wkładam do gniazda, dopycham i mag opada o centymetr tym samym nie podaje kulek. Jak go przytrzymam to działa, ale jak puszczę znów opada. Obwinąłem taśmą i jako tako trzyma, ale utrudnia to mocno eksploatację i czasami znów opada. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Z kazdym egzemplarzem masz taki problem ? W takim razie wedlug mnie, problem tkwi w gniezdzie magazynka w giwerze a nie samych magow Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Tak, z wszystkimi 4 low-capami mam to samo. Mimo to hi-cap podaje normalnie. Też się domyślałem, że chodzi o gniazdo, ale już nie ciągnijmy rozmowy bo w innym temacie już otrzymałem odpowiedź taką jakiej się spodziewałem aczkolwiek potrzebowałem przecyzji : jaka taśma:D? Odp. Aluminiowa (nie znalazłem, ale kupiłem bandaż ogrodowy i też jakoś trzyma. Muszę sprawdzić na strzelance). Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Mam te magazynki i nie mam problemu. Zawsze może wyciągnąć moduł magazynka ze skorupy i go rozkręcić zobaczyć o co chodzi w środku, przeczyścić, przesmarować i złożyć. Nie jest to nic skomplikowanego :-F Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts