Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

interesuje mnie nastepujaca kwestia.

Witryny takie jak WGC, Uncompany czy nasze CAMO przy upgrade oferuja wyciecie bezpiecznika.

WGC pisze nastepujaco:

- fuse removal (reduce resistance) - usuniecie bezpiecznika (regukcja oporu)

czy to ma sens? jakie sa spodziewane efekty??

Guest LooK OuT!
Posted

Hmmm, Gunner, to ja jeszcze poprosze o info, czy sa jakies realne zagrozenia spowodowane usunieciem bezpiecznika. Teoretycznie ma on chronic silnik przed zwarciami, ale czy faktycznie zdazyla sie juz taka sytuacja, by spelnil on swoje zadanie? Z mila checia wykarczowalbym cala fuse plate w cholere, bo chce sobie zalozyc milutkie ogniwka 2100mAh.

Posted

w CA nie bylo bezpiecznika i bylo ok.

jezeli jest bezpiecznik to nie zjara ci sie na przyklad silnik kiedy nie bedzie miec sily pociagnac zebatek / sprezyny :] z tego co pamietam to < 10 A nie mialo sensu bo sie swiecil i padal.

Posted

Spalił mi sie bezpiecznik w AK Marui. Podejrzewam jakies zwarcie bo drugi tez mi sie spalil jak wymienilem stary. Przejrzalem wszystkie kable i silnik i po ponownym wlozeniu działa jak dotychczas bez zarzutu. Mysle ze nie warto usuwac bezpiecznika szkoda w razie czego silniczka, a przeciez bezpieczmik mozna wstawic mocniejszy adekwatnie do mocy.

Ps. Strzelalem sie i bez niego krotki czas i bylo spoko, ale nie warto ryzykowac.

Guest LooK OuT!
Posted

Instrukcja Tokyo Marui zaleca bezpiecznik 15A. Czy jesli wpakuje np. bezpiecznik 20A to w jakis sposob odczuje to w dzialaniu karabinu?

Posted

W dzialaniu na pewno nie. Ale silniczek moze szlag trafic, wystarcz male zwarcie. Moze ale nie musi.Bardziej tutaj chodzi o to ze akumulator moze sie sfajczyc. Bezpiecznik to po prostu taki kawalek kabelka ktory sie przepala powyzej jakiejs wartosci natezenia pradu.

Posted

Raz mialem taka sytuacje ze w mojej m4 TM w jakis sposob poluzowal sie jeden z przewodow przy silniku, po nacisnieciu spustu bezpiecznik siadal, wymienilem bezpiecznik naciskam i nic :!: po poprawieniu przewodow karabinek dzialal i do teraz dziala bez problemu :wink: tak tez uwazam ze bezpiecznik fajna sprawa :wink: