Xakass Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Witam, Zacznijmy od tego, że szukałem informacji na forum lecz nie znalazlem :/ Posiadam AK47 CM.028. Chce go troche stuningowac za niewielkie pieniadze. Co daje Bor UP? Jak to się ma z preclufą 590mm, ile moze dac fps, jakiego springa wlozyc, czy wyciszy gb? Jeśli nie Bor Up to chciałem wymienić głowice tłoka i cylindra na wyciszoną. Myślałem tez o założeniu lepszej sprezyny bez wymiany zebatek itp. Co o tym myślicie? Co polecacie zrobić aby było ciszej i mocniej? Czy poradze sobie samemu z tuningiem GB? PS: Z tuningiem chciałbym zmieścić się w 300zł (miło by było taniej :P) Quote Link to post Share on other sites
killa Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Twoje ogólne założenia to bajka, a jeśli nie wiesz co to jest Bore Up, to daruj sobie grzebanie w GB. Generalnie po co ci lufa 590mm? Gdzie ją skryjesz? Jaką sprężynę na stockowy szkielet GB i zębatki? Bezpieczny max to M110. Jak chcesz montować lufę 590mm to i tak będziesz musiał zmienic cały zestaw cylindra, razem z głowicami, możesz se zamontować cichy zestaw, nie ma żadnego problemu. A Bore Up to zestaw cylindra o powiększonej średnicy, daje na oko około 40fps. Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Jak wiesz jak działa GB, co w nim siedzi itp. to możesz zaryzykować i rozłożyć samemu. Mi się to udało i nie miałem z tym jakichś ogromnych problemów (także CM. 028) ale miałem już dość duża wiedzę teoretyczna zdobytą przez czytanie tego forum. Quote Link to post Share on other sites
Xakass Posted April 15, 2008 Author Report Share Posted April 15, 2008 (edited) @killa Precke 590 schowam w przedłużonej lufie. Robie z cymki Radom Huntera. A z tego co się doczytałem to w tych nowych AK 47[cm.028] sprężyna stockowa to włąsnie M110... @maciek1 A więc i ja się zabieram za czytanie o GB ;) Znalazłem taki zestaw Bore Up: http://taiwangun.com/?str=product&prId=904 Co o tym myslicie? Edited April 15, 2008 by Xakass Quote Link to post Share on other sites
Maciek1 Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Wg. mnie lepiej trochę dołożyć i kupić Guardera albo DF( jeśli chcesz M110). Będziesz miał pewność, że wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts