Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ostatnio grzebałem w M4A1 Full Metal Boyi i po raz pierwszy zobaczyłem zjawisko wypadnięcia zębatki silnika. Zębatka się poluzowała ( co dziwne była przykręcana do silnika na imbus) i wpadła do gearboxa.

RADA:

Odkręć śrubkę pod rączką a następnie wykręć 2 śrubki i wyjmij ,,koszyczek" z silnikiem. Zobacz co jest z zębatką, jaki jest stan jej zębów i czy w ogóle jest:P jak będzie wszystko OK to naciśnij spust i zobacz jak pracuje silnik bez obciążenia (wsadzania do gb)

Powodzenia!

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc napisze tutaj. Gy dokręcam bardziej śrubkę mocująca chwyt pistoletowy, to zaliczam zacinkę, grzanie kabli i w efekcie spalony bezpiecznik. Jednak gdy poluzuję śrubkę wszystko bangla jak powinno. Ma ktoś pomysł czym mogło by to być spowodowane??

Ok w takim razie jeszcze jedno pytanko. Po ostatnim rozłożeniu GB gdy przełączam z semi na auto, cały czas mam semi, a gdy dam na save i dopiero na auto to strzela normalnie. Co w tym wypadku mogłem źle poskładać? Chyba, że jest to normalna przypadłość CYMY.

Jak trzymasz gearboxa to połóż sobie go tak, żeby widzieć prawą jego stronę, czyli tak jakbyś w coś celował, to prawa strona gearboxa.

Masz tam dwie metalowe części "luzem", które wypadną jak przechylisz gearboxa. Wpisz w google gearbox v3" wejdz na zdjęcia i zobacz jak powinny być te 2 części ułożone. One odpowiadają za poprawne ustawienie "trybu ognia".

U mojego kumpla jest tak samo. Sam nie wiem co się dzieje, bo te zębatki od selektora układałem dziś od nowa, ułożone są idealnie i problem jest dalej. Myślę, że możliwe jest, iż nieprawidłowość jest spowodowana przez płytkę selektora (przezroczyste po przeciwnej stronie niż wajcha od zmiany ognia)

Edited by BuZz