joseph_m1 Posted April 26, 2008 Report Share Posted April 26, 2008 Mam taki problem że nie zawsze spust mi odbija i czasem zostaje w tylnym położeniu... ma ktoś może zdjęcie jak powinna wyglądac prawidłowo założona sprężynka przy spuście? Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Hm, zdjęcia co prawda nie posiadam, ale przy rozłożonym GB możesz sam sprawdzić czy dobrze założyłeś. Przytrzymaj jednym palcem spust, a drugim sprawdź czy działa poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 jak jest otwarty to działa a jak go zamknę to sie zawiesza... czary z mleka:) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted April 29, 2008 Report Share Posted April 29, 2008 Miałem kiedyś podobną sytuację, tylko że kostka stykowa mi się blokowała w tylnym położeniu. Problemem okazał się nowy szkielet GB, który po złożeniu był troszeczkę ciaśniejszy. Spiłowałem z wierzchu element w którym porusza się kostka, tak aby w zamkniętym gb miała wystarczająco luzy by się poruszać i wszystko wróciło do normy. Prawdopodobnie masz problem tej samej natury - w jakimś miejscu trzeba coś leciutko przypiłować. Pewnie w jakimś jakiś element z którym bezpośrednio styka się spust. Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 Sprężynkę założyłem już poprawnie ale teraz mam kolejny problem. łącznik styku spustowego podczas naduszeniu na spust zamiast przecunąc sie do przodu podnosi sie do góry. Spust tak jakby sie po nim ślizgał i zamiast go przesunąc unosi go ale nie zawsze ostatnie 2 strzelanki było ok wszystko działało a dzisiaj znowu problem sie powtórzył jedyny sposób zeby go naprawic to rozłożenie GB :/ ma ktoś jakiś pomysł żeby sie to nie powtarzało bo ja już pomysłów nie mam:/ Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Nie ułamał Ci się przypadkiem taki mały, wystający odbojnik za kostką? Quote Link to post Share on other sites
joseph_m1 Posted May 26, 2008 Author Report Share Posted May 26, 2008 a jak to to wygląda? nie wiem nigdy wcześniej przed tą awarią nie rozbierałem gearboxa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts