Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36c [JG] mini tuning

Recommended Posts

Witam.

Niedawno otrzymałem gietke i chciałbym do niego walnąć sprężynę m120,i tera mam pytanie:

1.Czy jeśli wstawie sprężyne bez zmian w gerboxie(głowica tłoka,zębatki,itd.),to czy nie rozwali sie szybko.

Gietka ma v.3 więc narazie chciałem kupić sprężynę,a dopiero po jakimś czasie zrobić tuning.

Odpiszcie :poddanie: :wink:

Pozdro. :uśmiech:

p.s.

a jeśli juz kupić sprężynę to jaką?

pozdro

1.Czy jeśli wstawie sprężyne bez zmian w gerboxie(głowica tłoka,zębatki,itd.),to czy nie rozwali sie szybko.

Wymień tłok na choćby JBU z metalowymi zębami(koszt bodajże 65 zł) i powinno Ci pociągnąć długo na m110, m120 to już ryzyko ;-) . PZDR

W customsie mieli dużo części apple'a. Całkiem dobre do niewysokich tuningów, a niedrogie (takie opinie słyszałem). Gietka którą kupiłeś - od Krakmana jest już w stocku wzmocniona do M110 - tak żeby długo pochodziło. Przy krótkiej gietce lepiej inwestowac w kulturę pracy gb. Szkoda też wymieniac części (jeszcze nie zużyte) tak szybko. Albo wstawisz M120, pobiegasz, zobaczysz jaki przyrost mocy itp. jak się coś sypnie to wymieniasz gb. Pamiętaj, że za tą kasę przeznaczoną na tuning (tak, żeby wszystko dobrze i długo chodziło) możesz kupic np. kamizelkę (tą z tańszych)/ładownice, panele udowe magazynki/ kolimator/ lufę prec i gumkę HU.

Pozdrawiam i do zobaczenia

Kamień :)