Bren Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Zna ktoś jakiś fajny wzó do skopiowana. Mój stary z brezentu rozsypuje się i chciałbym uszyć sobie nowy z codury, tylko potrzebuje jakiś fajny wzór. A może jest juz dostępną kostkaNG. podobno nasi w Iraku mieli być zaopatrzeni w plecaczki z cordury nawiązujące wzorem do przedwojennych plecaków ale podbajerzone. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Polecam skopiować plecak patrolowy z Molle'a II - całkiem fajna zabawka! Możesz także skopiować lub kupic kopię plecaka PS20 Janysport, ponoć są dostępne za 50 kilka zł. Szcegóły gdzieś na moim forum (link w podpisie) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 12, 2004 Author Report Share Posted January 12, 2004 PS20 to cienizna, mam nieco lepszy plecaczek turystyczny który też wzbogaciłem o zaczepy do bocznych kieszeni lub innego złomu. Znalazłem Molla, ale fotka była wielkości znaczka pocztowego. Jednakowoż wyglądało całkiem intersująco. Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Hehe - a ile czasu uzywales tej cienizny, zeby wydawac tak jednoznaczne opinie ? :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 13, 2004 Report Share Posted January 13, 2004 PS20 jest super... maly, pakowny, wytrzymaly (zdazalo mi sie pakowac go na 20kg)... dostepny w kilku kamuflazach... AFAIR kosztuje ok 130zl... www.plecaki.pl Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 13, 2004 Report Share Posted January 13, 2004 Witam, plecak Janysta jest super, ma kilka wad etc. Zostało to opisane tutaj: http://forum.wmasg.pl/viewtopic.php?t=2995 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 13, 2004 Author Report Share Posted January 13, 2004 Trochę się nie zrozumieliśmy. PS20 to poprostu dobry plecak, ale beż żadnych bajerów. Jedynym bajerem w tym plecaku są poprzyszywane paski do który możemy troczyć sprzęt i to wszystko. I co np. zrobić z camelbakiem, albo przypiąć na zewnątrz (i narazić na uszkodzenia), albo wrzucic luzem do środka (żeby się telepał). Obecny mój plecak patrolowy to powiększona kopia plecaka z Pattern'83. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 13, 2004 Report Share Posted January 13, 2004 I co np. zrobić z camelbakiem, albo przypiąć na zewnątrz (i narazić na uszkodzenia), albo wrzucic luzem do środka (żeby się telepał). ani jedno ani drugie w klapie plecaka masz kieszen ktora idealnie pasuje na 3litrowego camelbaka... poza tym co rozumiesz przez "bajery" w plecaku? czego Ci brakuje? dla mnie on w 150% spelnia zadanie plecaka w klasie tzw. 3-day patrol pack. Moge przytroczyc karimate, spiwor i mam jeszcze bodajze 26l pojemnosci... Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 13, 2004 Author Report Share Posted January 13, 2004 http://www.blackhawkindustries.com/product...sp?cat_id=10&d= przy tym to PS20 wygląda jak Polonez przy Volvo. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 13, 2004 Report Share Posted January 13, 2004 roznica w cenie jest taka sama a poza tym roznica w jakosci w cale nie jest taka wielka Quote Link to post Share on other sites
Crazy_Ivan Posted January 13, 2004 Report Share Posted January 13, 2004 Rzeczywiscie - roznica jest ogromna :) Ale np moj PS20 ma duzo wieksze mozliwosci...(hmm... po to tu tyle paskow ? A moze przyczepie do niego 4xladownice Alice, kompasowke, pokrowiec na manierke i co tam mi jeszcze do lba strzeli - tutaj umieszczamy np MP5K :wink: ) Jak dla mnie roznica jest zadna, bo ten sam efekt jestem w stanie osiagnac z PS20. ( jak ktos mnie wkurzy, to sie weekend zamykam ze spawara w garazu i robie stelaz :twisted: ) Quote Link to post Share on other sites
Psycholog Posted January 14, 2004 Report Share Posted January 14, 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20035533 Czy to drogo czy okazja ??? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 14, 2004 Report Share Posted January 14, 2004 ja na wyjazdy potrafilem nabic PS20 na maxa, a do tego na zewnatrz miec potroczone - dwa dodatkowe zasobniki JanySPorta, karimate, plecak, kurtke, ladownice M16 i manierki... takze modulowosc jak dla mnie wystarczajaca :) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 14, 2004 Author Report Share Posted January 14, 2004 Chyba się zdecydowałem. Będę szył coś w tym stylu, tylko że nieco większe. Jak uszyję, zrobię fotki mojego starego ni woego plecaczka i gdieś postaram sie je wrzucić. Z produktów Janysport uzywam dopinane boczne kieszenie - naprawdę fajny bajer, dzieki doszytym na plecakom paskom, mogę je dopiąć do każdego mojego plecaka. Posiadam też ich apteczkę, ją też mozna dopiąć do większości ekwipunku. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted January 14, 2004 Author Report Share Posted January 14, 2004 Sorry, w poprzednim poście zapomniałem linku: http://www.blackhawkindustries.com/product...duct_id=2830&d= Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts