shinobi Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Witam, Mam analogiczny problem, jak kolega pat1985 w podobnym wątku, z tym że dotyczy beretty HFC M190 Full Metal. Konkretnie : z niezrozumiałych przyczyn replika zaczęła strzelać podwójnie, tzn. pierwsza kulka leci normalnie, a druga zaraz za nią, ale o wiele wolniej. Jednocześnie replika nie przeładowuje się, tzn, po tym podwójnym wystrzale do komory nie jest wprowadzana nowa kulka. Replikę sprawdzałem na dwóch magazynkach - oryginalnym i z BELLa - i problem występuję na obu (oprócz tego że na BELLu są jeszcze inne). Zamek się nie blokuje, jak u kolegi pat1985, po odciągnięciu kurka spokojnie można oddać strzał, z tym że "na pusto", bo w komorze nie ma kulki. To zjawisko nie występuje stale, ale jak już zacznie to nie potrafi przestać. Czy ktoś z kolegów/koleżanek spotkał się z podobnym problemem, i co ważniejsze - z jego rozwiązaniem? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Czy przypadkiem nie ułamał Ci się ten wystający "cycek" u spodu dyszy? Quote Link to post Share on other sites
Wojtass_nt Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Czy przypadkiem nie ułamał Ci się ten wystający "cycek" u spodu dyszy? Czyli popychacz. Aj em rajt? Quote Link to post Share on other sites
shinobi Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 "Cycek" zwany popychaczem jest na swoim miejscu...Jego długość równa się długości dyszy, i z tego co widzę w instrukcji jest taki jak powinien...nie wygląda nawet na starty, krawędziami można się golić ;) Quote Link to post Share on other sites
shinobi Posted December 21, 2008 Author Report Share Posted December 21, 2008 W zasadzie temat można już zamknąć - poszedłem na łatwiznę i wysłałem replikę do Zbrojowni na naprawę pogwarancyjną. Okazało się, że przyczyną były wyłamane mocowania lufy w komorze hop-up. Uiściłem 30 zł i po kłopocie. Pozdrawiam, Shinobi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts