Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M14 Kart Problemik...

Recommended Posts

Witam chciałem sie spytać wszystkich posiadaczy "emek"

Czy wam też się tak dzieje,a mianowicie wczoraj ładowałem Batkę no z 8 h.

Póżniej wsadziłem do guna. No i tak dzisiaj w polwie Treningu przestał strzelać.

Poszłem na bok wyciągnąłem batkę i sprawdziłem na języku impulsy :wink: .

Były to wsadziłem batkę do kolby. I tak czy siak nie ruszyła...

Co sie mogło stać?? Z góry dzięki za Odp

Edited by Punk4ass

:wink: :wink: :wink: pomyśl człowieku! ile potrzeba prądu żeby "zaszczypało" w język a ile żeby ruszyć sprężyne? jeżeli była to nowa bateria trzeba ją naładować 12 h a jeżeli jest już sformatowana to 3,2 h-tak wynika ze wzoru

A którego wzoru? Nie wprowadzaj chłopaka w błąd Panie "ekspercie". Baterie zawszę ładuję się tyle samo, nieważne czy pierwsze ładowanie czy któreś z kolei. Nie wiem skąd tą bzdurę wytrzasnołeś. Dodatkowo, od kiedo we wzorze jest zmienna na ilość ładowań?

A którego wzoru? Nie wprowadzaj chłopaka w błąd Panie "ekspercie". Baterie zawszę ładuję się tyle samo, nieważne czy pierwsze ładowanie czy któreś z kolei. Nie wiem skąd tą bzdurę wytrzasnołeś. Dodatkowo, od kiedo we wzorze jest zmienna na ilość ładowań?

proszę,oto wzór: A/B=Cx1,4

A-pojemność baterii

B-pojemność ładowarki

Tak, to jest poprawny wzór. Pokaż mi w nim zmienną która definiuje czy to 1 łądowanie czy kolejne z rzędu. Dodatkowo, ładowarka nie ma pojemności. Moja widza z tej dzieciny jest nikła, ale chciałem zauważyć, że ładowarka ładuje pod określonym woltarzem oraz odpowiednim prądem.

Jak masz taką możliwość to sprawdź napięcie baterii woltomierzem (najlepiej pod obciążeniem zbliżonym do silnika), spróbuj podłączyć pożyczoną baterię, spróbuj podłączyć swoją baterie do innej repliki.

Zbyt długie ładowanie jest szkodliwe dla baterii - "przepalasz" ją.

Silnik w ogóle nie reaguje? Chociażby "tyk" zębatki silnika?

Może dla ciebie nie... Ale dla mnie to dobra replika. może nie dorównóje TM,CA,G&G,G&P ale jest wypasiona...

A co do pytakna- styk przy silniku...Się urwał.

Moze widzisz tą prostokątną blaszkę z tym kółeczkem w środku. To sie właśnie "Ujebździło"

Edited by Punk4ass

a jak to zrobie to nie odpadną te blaszki przy silkniku ta mini "wieża" ze spręzynką/drucikiem spróbuje jesli nie zadzaiła to wina okablowania

czyli jedna strona z blaszkami to - a druga to +

o takim napięciu każada cześć danej strony...

• 1 month later...