Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wytrzymalosc szkieletu CA ?

Recommended Posts

Witam, niestety po dlugich poszukiwaniach zarowno forum jak i przegladania innych witryn nigdzie nie znalazlem potrzebnych mi informacji. Dlatego zakladam kolejny nudny i malo wnoszacy temat. Ale niestety konieczny. Jak wiadomo wszyscy chwala sobie wytrzymalosc szkieletow firmy Systema oraz przedluzonych wersji gb v2.

Ja Natomiast posiadam Wzmocniony gearbox w wersji 3 na 7mm łozyskach stalowych firmy CA. Jest on jednym z najdrozszych ale czy najwytrzymalszych?

Do tej pory niewiele go wykorzystywalem ale nadszedl czas by z mojej ukochanej SL'ki zrobic urzytek. Chodzi mi głownie o extremalny tuning do okolic sprezyny M170.

Dlatego własnie mam ptanie czy ktos montowal tak mocna sprezyne do tego GB i z jakim skutkiem. Dodam ze mam płaska aluminowa glowice. A chcialbym zeby jednak posłuzyl mi dluzszy okres czasu...

Wiec czy ma ktos jakies uzyteczne informacje?

x

Głowice to do wymiany na bank, płaska głowica przy takim springu szybko rozkraczy ci gb, osobiście nie ryzykował bym M170 do szkieletu CA, po prostu z takim springiem startował bym to typowych pancerniaków - ProGear Systemy lub DF..

Oj ja tu bym polemizował. CA to jedne z bardzo wytrzymałych szkieletów - mi v2 ciągnął na dużym przebiegu, full auto na M150/M170(zazwyczaj single, bardzo żadko auto w przerwach między scenariuszami i w strzelaniu do kotów). Po około roku oczywiście pękł, ale to i tak dawał radę. V3 są o niebo i całe lata świtlne wytrzymalsze, więc nie bał bym się o CA. Jedynym mankamentem jest ta głowica - wymień to gówno na głowicę grzybkową (i odrazu będziesz musiał wymienić głowę cylindra).

Nie chwali czyli..

Sa zle skonstruowane maja wady latwo pekaja na stockowej sprzezynie czy moze nie da sie wsadzić nic mocniejszego do nich? Mozesz rozwinac.

Ps. Czy komus kiedykolwiek pekl ten szkielet?

Edited by Demol