Demol Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Witam, niestety po dlugich poszukiwaniach zarowno forum jak i przegladania innych witryn nigdzie nie znalazlem potrzebnych mi informacji. Dlatego zakladam kolejny nudny i malo wnoszacy temat. Ale niestety konieczny. Jak wiadomo wszyscy chwala sobie wytrzymalosc szkieletow firmy Systema oraz przedluzonych wersji gb v2. Ja Natomiast posiadam Wzmocniony gearbox w wersji 3 na 7mm łozyskach stalowych firmy CA. Jest on jednym z najdrozszych ale czy najwytrzymalszych? Do tej pory niewiele go wykorzystywalem ale nadszedl czas by z mojej ukochanej SL'ki zrobic urzytek. Chodzi mi głownie o extremalny tuning do okolic sprezyny M170. Dlatego własnie mam ptanie czy ktos montowal tak mocna sprezyne do tego GB i z jakim skutkiem. Dodam ze mam płaska aluminowa glowice. A chcialbym zeby jednak posłuzyl mi dluzszy okres czasu... Wiec czy ma ktos jakies uzyteczne informacje? x Quote Link to post Share on other sites
Cygano Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Głowice to do wymiany na bank, płaska głowica przy takim springu szybko rozkraczy ci gb, osobiście nie ryzykował bym M170 do szkieletu CA, po prostu z takim springiem startował bym to typowych pancerniaków - ProGear Systemy lub DF.. Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Oj ja tu bym polemizował. CA to jedne z bardzo wytrzymałych szkieletów - mi v2 ciągnął na dużym przebiegu, full auto na M150/M170(zazwyczaj single, bardzo żadko auto w przerwach między scenariuszami i w strzelaniu do kotów). Po około roku oczywiście pękł, ale to i tak dawał radę. V3 są o niebo i całe lata świtlne wytrzymalsze, więc nie bał bym się o CA. Jedynym mankamentem jest ta głowica - wymień to gówno na głowicę grzybkową (i odrazu będziesz musiał wymienić głowę cylindra). Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Niestety CA nie posiada zbyt wytrzymałego GB, na ryzykanta m150 tylko na pancerniku DF i Systemy jak kolega wyżej stwierdził. Co do wytrzymałości to do 120-130 powinno hulać. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/pg...)/79/galeria/1/ Gwarant 150.000 kulek na M150, do kupienia w ASGShop.pl Quote Link to post Share on other sites
Cygano Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 (edited) Ja tam słyszałem że sporo osób nie chwali sobie tych gb .... Edited May 16, 2008 by Cygano Quote Link to post Share on other sites
Demol Posted May 16, 2008 Author Report Share Posted May 16, 2008 (edited) Nie chwali czyli.. Sa zle skonstruowane maja wady latwo pekaja na stockowej sprzezynie czy moze nie da sie wsadzić nic mocniejszego do nich? Mozesz rozwinac. Ps. Czy komus kiedykolwiek pekl ten szkielet? Edited May 16, 2008 by Demol Quote Link to post Share on other sites
misiek009 Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 v2 pękał i to masę razy, o pęknięciu v3 od początku mojej rejestracji na tym forum nie słyszałem... Quote Link to post Share on other sites
killa Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 A ja widziałem na własne oczy, poza tym nie wiem po co nawiązujesz non stop do tego V.3? Chcesz go przekonać do zakupu innego gnata czy co? Quote Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 A ja widziałem na własne oczy, poza tym nie wiem po co nawiązujesz non stop do tego V.3? Chcesz go przekonać do zakupu innego gnata czy co? Zapewne misiek dla tego nawiązuje, że temat jest o GB V3. :lol: Quote Link to post Share on other sites
killa Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Fuckt moje niedopatrzenie, nie wiem dlaczego skojażyłem SL'kę z jakimś rodzajem M'ki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts