Jarhead1991 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Witam chcailem w moim SPR-u zwiekszyc szybkostrzelnosc.W gb zmienilem tylko zespol cylindra na bore up SYSTEMA.I nie dlugo dodam do tego sp120.I mam pytanie.Czy jak bym dal np. stock zebatki od emek G&P i batke 9,6 to zwiekszy mi to szybkostrzelnosc???Czy zebatki G&P maja wieksze przelozenie od BOiy-a czy mniejsze???Moze macie jakis inne propozycje jak to zrobic??? Stosuj Polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Zębatki stockowe czy to od GP czy BOYi mają zdaje się jednakowe przełożenie, więc wymiana nie ma sensu. Hihg speed nie wchodzą w grę więc możesz zwiększyć szybkostrzelność zmieniając baterię, silnik, MOSFET, kable. Jednocześnie zwiększa się też ryzyko awarii. a tak na marginesie to JEST TEMAT O TUNINGU TEJ REPLIKI !!! Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Bez wymiany kabli i łożysk na kulkowe na zwykłej batce 9,6 V (np Kan 1400) bedziesz miał non stop zacinki tłoka w tylnym położeniu. Jeśli zależy ci na szybkostrzelności wymien to co pisałem i załaduja dobrą baterie np. Sanyo 9,6V 1800 na ogniwach large i bedzie tłuc słodko, wiem bo niedawno robiłem taką konfiguracje. Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted May 17, 2008 Author Report Share Posted May 17, 2008 A lozyska kulkowe moga byc do sp130???Czy juz musza byc slizgowe???? Stosuj Polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Lepiej już ślizgowe, ale może i kulki dadzą radę. Spróbuj z łożyskami elementa, tanie są to mała strata. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Do m130 to już musisz zębatki zmienić bo będzie za małe przełożenie i kosmiczne opory. STU naprzykład. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 17, 2008 Report Share Posted May 17, 2008 Także moim zdaniem wymiana z m120 na m130 trochę się nie kalkuluje - niewielki wzrost zasięgu a dużo wydatków... Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted May 19, 2008 Author Report Share Posted May 19, 2008 W sumie nie wiem czy stock obudowa gb BOYIA wytrzyma m130 na auto?? Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 hehehee :D Loteria drogi panie:) Jednym wytrzymuje innym nie:) Moja rada: Miej w zapasie jakieś 150zł i jak na razie śmigaj na stockowym gb. Jak strzeli, wymień na wzmocniony np. Deep Fire Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted May 20, 2008 Author Report Share Posted May 20, 2008 Dużo dobrego słyszalem o GB Deep Fire i wlasnie na ten zmienie jak cos. Stosuj Polskie znaki /Antol Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts