dodo Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Witam. Od dwóch dni jestem posiadaczem G17 z seri KWA. Zapoznałem się z obsługą i trochę postrzelałem treningowo i wyszła jedna żecz która mi troche przezzkadza. Jak wiadomo po wystrzeleniu zamek cofa się i ładuje od razu kulkę. Co zrobić by pozbyć się tej załadowanej kulki po wyjęciu magazynka jeśli nie wystrzele go całego? Czasem jak cofne zamek kulka sama wypada ale nie jest to regułą? Czy jest jakiś sposób na to, czy ta kulka zostanie tam dopuki nie wystrzelam do pusta magazynka? Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Mój patent stosowany od ponad 3 lat użytkowania takowego Glocka w wersji KSC-KWA: odciągnąć zamek do tyłu, odchylić replikę lufą do góry (tak gdzieś 45 stopni od poziomu) i lekko potrząsnąć - kulka wypada do tyłu i wylatuje dołem przez puste gniazdo magazynka. Popatrzeć czy wypadła (jest to dobrze widoczne) i w razie potrzeby operację powtórzyć. Nawiasem mówiąc gratuluję rozsądnego wyboru repliki - to jedne z najlepszych gaziaków na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Odciągnij zamek i dmuchnij w lufe od przodu... Proste... Quote Link to post Share on other sites
wally Posted May 18, 2008 Report Share Posted May 18, 2008 Albo bierzesz coś długiego i cienkiego i wypychasz kulkę z lufy albo dmuchasz w wylot lufy. A tak swoją drogą to po co chcesz się pozbywać kulki z lufy? Quote Link to post Share on other sites
dodo Posted May 18, 2008 Author Report Share Posted May 18, 2008 Patent z przechylaniem lufą do góry nie zawsze mi się sprawdza. Czasem działą a czasem nie. A kulke czasem potrzebuje usunać bo nie wystrzelam do końca magazynka a wole żeby komora była pusta gdy odkładam replike. Quote Link to post Share on other sites
macgyver Posted August 13, 2008 Report Share Posted August 13, 2008 Sposób działający zawsze w moim glocku 17. Należy energicznie przeładować załadowany pistolet. Po kolei: *Wkładam maga *Przeładowuje, strzelam *Odciągam zamek, blokuje go ręcznie, wtedy kulkę coś zasysa, wypada górą okna *Wyjmuję maga *Zwalniam zamek Pistolet rozładowany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts