jtp Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Witam, Bedę miał okazję tanio zakupić Bore Up Systemy. Czy warto go zamnotować w JG M4A1 III gen. (zamontowane preclufa Systemy, gumka Guarder, łożyska kulkowe Systemy) ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 Jeżeli masz na myśli to, czy jest lepszy od stockowych części to owszem, jest ;) Nie wiem pod jakim innym kątem można oceniać, czy warto? Quote Link to post Share on other sites
jtp Posted May 20, 2008 Author Report Share Posted May 20, 2008 (edited) Chodzi mi o to czy do karabinka klasy JG warto pakować takie części. I czy istnieje przez to jakieś dużo ryzyko uszkodzenia. Poza tym czytałem, że niby powino się wtedy stosować sprężynę M130 (a to chyba dla chinola za dużo). Edited May 20, 2008 by jtp Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 20, 2008 Report Share Posted May 20, 2008 m120 będzie ok. Mi na przykład wydaje się, że to mało opłacalne. Ale każdy ocenia wg. zasobności swojego portfela i tego za ile może dostać te części. Najprościej - policz sobie ile możesz fps zyskać, co poza tym i ile to w sumie kosztuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 (edited) Przy M120 zyskasz 10 lub 20, max 30 fps. A może nie. M130 to dla zębatek JG raczej do udźwignięcia (wg. doświadczeń innych użytkowników). Ale żeby ocenić czy warto, trzeba by rozebrać GB i sprawdzić, czy stockowy układ jest szczelny. Jeśli tak, to generalnie nie ma sensu się takimi pierdołami zajmować (zwłaszcza jak się ma karabin szturmowy). A jeśli nie, to nieraz wystarczy porządna uszczelka za kilkanaście/dziesiąt groszy. PS. Jak wszystko zamontujesz jak należy, to nie ma prawa się nic uszkodzić. Edited May 21, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts