adrianpro Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 WItam podczas strzelania na semi moj AEG czasami wystrzeliwuje dwie kulki naraz. Nie wiem czym jest to spowodowane ale wydaje mi sie ze to wina komory moze ktos mial podobny problem . z gory dzieki za odp :] Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted May 21, 2008 Report Share Posted May 21, 2008 Słychać jak puścisz spust po serii takie jakby "cofanie"? Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 Podaj nam dokładną specyfikacje tego aega, wraz z baterią i silnikiem, możliwe ze masz troche za duży rof i pobiera dwie kulki, albo dysza jest za krótka. Wiele może być przyczyn. Quote Link to post Share on other sites
dzikichomik Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Mój kumpel ma to samo i z wywiadu środowiskowego, widze, że w większości AEG M15A2/A4 z CA przy strzelaniu trybem SEMI czasem 2 kulki wpadają do komory, sami nie wiemy co jest grane, może to ktoś nam wyjaśni. Ale z tego co wiem, wielu ma taką "przypadłość" może to wada konstrukcyjna... Quote Link to post Share on other sites
adrianpro Posted May 27, 2008 Author Report Share Posted May 27, 2008 Zgodze sie z poprzednikiem u mojego kumpla tez to zauwazylem ma on replike m15a4 tactical carabine i tez czesto leca po 2 na semi ;/ Quote Link to post Share on other sites
dzikichomik Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 Zgodze sie z poprzednikiem u mojego kumpla tez to zauwazylem ma on replike m15a4 tactical carabine i tez czesto leca po 2 na semi ;/ no to teraz co z tym zrobić??? Quote Link to post Share on other sites
asgrugermk1 Posted May 27, 2008 Report Share Posted May 27, 2008 (edited) To samo działo się u mojego kumpla ze SCAR'em-L od CA (ma stockową komorę HU), na firmowej gumce HU jak i na guarderze. Zamontowałem u niego moją stockową gumkę HU od G&P i jest miodzio, od montażu nie wypadły dwie kulki ani razu. Zapewne montaż gumki od Systemy przyniesie podobne efekty. Osobiście twierdzę, że dwie kulki wskakują do komory HU z powodu za dużej średnicy kołnierza gumki HU. Kołnież zamiast przytrzymac jedną kulkę, pozwala na wślizgnięcie się przed dyszę dwóch kulek, ponieważ ta pierwsza prześlizguje się parę mm w głąb lufy. Jeżeli się mylę poprawcie mnie. PS. Pamiętajcie, żeby przy montażu wszystko siedziało jak należy, źle zamontowana gumka na lufie, lub lufa z gumką która nie jest wciśnięta na maxa do komory może przynieśc podobne efekty. Edited May 27, 2008 by asgrugermk1 Quote Link to post Share on other sites
adrianpro Posted May 28, 2008 Author Report Share Posted May 28, 2008 To ja mam chyba zle zalozona gumke bo mam ja z systema wiec to raczej nie jest jej wina ;P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts