Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4(CA) problem z trybem semi :/

Recommended Posts

Mój kumpel ma to samo i z wywiadu środowiskowego, widze, że w większości AEG M15A2/A4 z CA przy strzelaniu trybem SEMI czasem 2 kulki wpadają do komory, sami nie wiemy co jest grane, może to ktoś nam wyjaśni.

Ale z tego co wiem, wielu ma taką "przypadłość" może to wada konstrukcyjna...

To samo działo się u mojego kumpla ze SCAR'em-L od CA (ma stockową komorę HU), na firmowej gumce HU jak i na guarderze. Zamontowałem u niego moją stockową gumkę HU od G&P i jest miodzio, od montażu nie wypadły dwie kulki ani razu. Zapewne montaż gumki od Systemy przyniesie podobne efekty. Osobiście twierdzę, że dwie kulki wskakują do komory HU z powodu za dużej średnicy kołnierza gumki HU. Kołnież zamiast przytrzymac jedną kulkę, pozwala na wślizgnięcie się przed dyszę dwóch kulek, ponieważ ta pierwsza prześlizguje się parę mm w głąb lufy. Jeżeli się mylę poprawcie mnie.

PS. Pamiętajcie, żeby przy montażu wszystko siedziało jak należy, źle zamontowana gumka na lufie, lub lufa z gumką która nie jest wciśnięta na maxa do komory może przynieśc podobne efekty.

Edited by asgrugermk1