rumak Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 (edited) Witam.Chicałbym przeprowadzić dosć mocny tuning RK-103 ale nie wiem czy wszystko będzie"stabilne" i nie rozwali mi sie po miesiącu. Aha i jeszcze jedno wszystko jest SYSTEMY. Wymienione części: - Wzmocnione zębatki helikalne ultra torque up - Wzmocniona płytka selektora - Wzmocniony tłok poliwęglanowy ze zwężanymi zębami - Cylinder Bore Up - Podwójnie uszczelniona głowica cylindra Bore Up - Łożyskowana głowica tłoka Bore Up - Uszczelniona dysza Bore Up - Wzmocniony popychacz dyszy - Wzmocnione łożyska ślizgowe 6mm - Wzmocniona blokada przeciwpowrotna - Wzmocniony przerywacz - Wzmocniona, łożyskowana prowadnica sprężyny - Sprężyna M140 - Komplet podkładek - Zatrzask gearboxa wersji 3 - Silnik SYSTEMA Torque Up - Bateria G&P 10,8V 3000mAh - Lufa precyzyjna G&G. Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdroo Edited May 24, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
yamahar46 Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Bardzo dobre częsci dobrałeś do tuningu.Ja bym jednak zamienił silnik na systeme magnum,kolega ma torque up ja mam magnum to zupełnie inna bajka... I nie zapomnij o tłoku df bo to podstawa.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
HaxX Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Tłok alu. JBU. M130 guarder. Bore Up systemy ale po wymienionym o'ringu, najlepiej taki ze sklepu agd, trzeba dopasować. Zębatki S.T.U. CA np. Powinno być do 500Fps. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Bardzo dobre części ale tak jak kolega wyżej zamiast silnika torque up silnik magnum , a zamiast tłoka systemy Ekstremalne wzmocniony tłok HARD PISTON Prometheus i prec lufe KM Head Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 24, 2008 Author Report Share Posted May 24, 2008 (edited) Wiem silnik mi też nie pasuje,wolałbym MAGNUM ale to 50$ różnicy:/ a mój budżet jest napięty a nawet bardzo :cry: co do tłoka myśle że wytrzyma bo dedykowany jest do M150 Systemy a i tak nie będe tak dobijał tej broni.No z tą precka to "szału nie ma" ale myśle ze da rade.Pozzdroo P.S.: HaxX uważasz że zębatki CA Super Torque Up są lepsze niz te Systemy?? He he dobre :-P Edited May 24, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted May 25, 2008 Report Share Posted May 25, 2008 UWAGA!PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ, "Regulamin forum Upgrade i Tuning" A miło by było jak byś przeczytał regulamin, temat przenoszę Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 25, 2008 Author Report Share Posted May 25, 2008 Powracając do tematu, nooo zdecydowałbym się na ten silnik SYSTEMA MAGNUM ale nurtuje mnie jedno zasadnicze pytanie a dokładniej: słyszałem, że do RK-103 NIE pasują żadne dysze(są niestandardowe) :twisted: więc to był WIELKI problem,czy można jakoś "dopasować" dysze??Pozdroo Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Powracając do tematu, nooo zdecydowałbym się na ten silnik SYSTEMA MAGNUM ale nurtuje mnie jedno zasadnicze pytanie a dokładniej: słyszałem, że do RK-103 NIE pasują żadne dysze(są niestandardowe) :twisted: więc to był WIELKI problem,czy można jakoś "dopasować" dysze??Pozdroo Pasują tylko stockowe, nie da się dopasować... Quote Link to post Share on other sites
swenson Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Ja również mam RK103 z tym że dysponuję póki co nieco mniejszym budżetem Planuje wpakować bore-upa i sprężynkę 120. I tu mam pytanie do użytkowników bore-upów: Czy BU systemy jest faktycznie duzo lepszy od guardera i innych? Słyszałem wiele opinii że lepiej dać te paredziesiąt zł więcej i mieć systeme. Co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 (edited) Ja również mam RK103 z tym że dysponuję póki co nieco mniejszym budżetem Planuje wpakować bore-upa i sprężynkę 120. I tu mam pytanie do użytkowników bore-upów: Czy BU systemy jest faktycznie duzo lepszy od guardera i innych? Słyszałem wiele opinii że lepiej dać te paredziesiąt zł więcej i mieć systeme. Co wy na to? Nie pasują do niego Bore-up'y... (ma inną komorę hop-up) Możliwe że przy wymianie komory hop-up i zestawu BU będzie to działało. Edited May 28, 2008 by pidżefjat Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 28, 2008 Author Report Share Posted May 28, 2008 Swenson a nie lepiej zrobic normalny tuning??Przy tej spręzynie bore-up prawie nic ci nie da a stracisz tylko kase :-F .Jak juz to kup wszystko wzmocnione ale normalne,wymień gumke HU i kup lepszą precke np:KM lub Prometheusa a na pewno będziesz zadowolony :uśmiech: ,osobiście wolałbym Systemy.Poozdroo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts