madjong Posted July 27, 2008 Report Share Posted July 27, 2008 Kolego, profesjonalnym sprzętem strzelam się na zorganizowanych strzelankach od jakichś 1,5 roku i widziałem wiele replik , sam miałem GR16 Carbine z M120 i powiem tyle - teraz zmieniłem replikę na stocka. Kup stock, wymień gumkę HU na przeźroczystą sylikonową i zobacz czy odpowiada Ci taki układ. Nie ma co przesadzać na początek! Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 28, 2008 Report Share Posted July 28, 2008 Tym bardziej że na początek jest bardzo dobry jako kosiarka! Wiadomo ogień ciągły ogranicza się z doświadczeniem, a Tuj na start dostajesz na prawdę spory rof! Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Eskalacja fps,ów trwa. Jak nie masz 500 to koledzy wyśmieją. A na poważnie, mam GR16A3 czyli praktycznie to samo tylko w innym ubranku. Stock zupełnie zadowala, zasięg przyzwoity, szybkostrzelność na batce 9,6 doskonała, przy zakupie zastanawiałem się przez chwilę nad upem, w specach gdzie kupowałem, ale postanowiłem nie być trendy i pozostać z tym co fabryka dała. I nie było rozczarowania. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Nazwałbym cały teraźniejszy airsoft (choroba FPS) kto ma więcej! W tej chwili boję się strzelać z innymi ekipami. Skąd mam wiedzieć czy ten dzieciak (14)lat co siedzi 10 metrów dalej nie ma ak CYMY i 500 fps oraz mózg przestawiony tylko na AUTO. Bijmy brawo dla ludzi takich jak BRENTEN! Quote Link to post Share on other sites
Piromen84 Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 Witam Czy ta replika: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2024 , różni się czymś (oprócz metalowym body) od repliki zamieszczonej w tym temacie? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
KK Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 (edited) "GR-16 A2 w ekonomicznej wersji, która od droższych modeli G&G GR16 różni się tylko i wyłącznie materiałem z którego wykonano zewnętrzne elementy. Metal zastąpiono równie mocnym kompozytem, a dzięki temu obniżono koszty" ( SpecShop ) Edited August 20, 2008 by KK24 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 Ehhh jak ja nie cierpię gdy ktoś zamiast iść do szkoły idzie na asg. Wszystko ładnie będzie wymiatał (może) ale już przeczytać informację pod obrazkiem już ciężko. Z okazji dnia lasu odpowiem Ci. Różni się materiałem z którego zostało wykonane body i to by było na tyle. Poszczególne modele mogą sie różnić : grubością kabli głowicą tłoka łożyskami Informację zaczerpnięte z doświadczenia ;-) ale w użytkowaniu jest to nie zauważalne Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) Mam pytanko,zamierzam kupić tą replikę ale od razu chciałbym ją lekko stiuningować (ma robić na para snajpe) i co mógłbym w niej wymienić aby miała te 420 fps? tylko sprężynę? Chodzi mi też żeby jak na emke była mniej więcej powtarzalna... Czy lepiej wydać 150zł na tiuning specshopu? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3756 PS przy 400fps'ach jaka gumka hu najlepsza do tej repliki? czarna systemy może być? Pozdrawiam Edited November 4, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Gumka systemy bądź guardera. Jeżeli nie umiesz robić tuningu to oddaj to w ręce specjalistów proste... Ja bym to oddał sobie do zrobienia. Wymienił bym gumkę, springa, łożyska na kulowe, podkładki głowicę tłoka i tłok (w wypadku gdy nie będziesz zmieniał łożysk). W cenie powinieneś się zmieścić a części wymienionych będzie więcej. Pzdr Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Dzięki za szybką odpowiedz A mógłbyś jeszcze podać linki do tych rzeczy,najlepiej żeby było jak najtaniej,wołał bym żeby wybrał to ktoś kto się na tym zna lepiej odemnie bo pewnie niektóre elementy nie będą ze sobą dobrze pracować itp Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Które części chcesz. Podaj listę jutro coś wybiorę. I w ile ma się zmieścić ? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) Trochę poczytałem i zrobię inaczej,narazie kupie sprężynę i poczekam aż coś padnie. Chyba że możesz mi coś poradzić co w GB jest niezbyt dobre a co by zwiększyło kulturę pracy i żywotność.Najlepiej żeby ze sprężyna nie przekroczyło 100zł... Edited November 4, 2008 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
KK Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Szymon91 od kilku miesięcy używam GR16 i wymieniłem w GB : sprężynę na M120 i okablowanie na niskooporowe. Oprócz tego założyłem lufę precyzyjną Mad Bulla i gumkę hop up. Wszystko chodzi wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Jak jeszcze raz będę musiał napisać - zabiję!!! ŁOŻYSKA KULKOWE! POPRAWIAJĄ KULTURĘ PRACY! Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Dzieki,to jeszcze jedno 7mm czy 6mm łożyska?? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 7mm będą lepsze. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 A z jakiej firmy najlepiej? (Tylko że nie chciałbym odrazu na same łożyska 100zł wydać.... ) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 A Ty internetu nie masz? I Matka Boska paluszków nie dała aby wejść na jakąkolwiek stronę i zobaczyć po ile są łożyska kulowe 7mm(takie muszą być gdyż G&G ma miejsce na takie, innych nie zamontujesz)! Ja miałem CA ale chińskie za 30 zł też są dobre..... Jeszcze raz o to zapytajcie .... xD Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Chciałem się kogoś kto ma więcej wiedzy o tym niż ja poradzić po prostu takie mogły by być? : http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=681 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Mogą. Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Heja, Dragunow, powiedz mi ile może pociągnąć ta replika po 13k kulek dodam ze jest to model z 2006 roku. Tu jest jak u chińczyka, czyli loteria, czy powinien mi jeszcze długo posłużyć ? :wink: Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Stock? I na jakiej batce? Na lipolu fajnie GB pęka xDDD Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Batka G&P 8,4v używane głównie semi i jest to stock. Ale jak na Lipolu ? xD, powiedz od początku proszę xD Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 No na lipolu po 2k kulek GB zdematerializował się ;pp A na Twojej batce to spokojnie wytrzyma... luzik Quote Link to post Share on other sites
Ziomek08 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Nie nie :-P, ja chce go dopiero kupić, Hetman sprzedaje więc zbieram pieniążki :killer: . Mimo to wierzę że nie będzie mu tak odwalało jak mojemu poprzedniemu GR16 xD, i ten który wymyślił powiedzenie ,,Polak mądry po szkodzie" jest głupi :lol: xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts