Kocur666 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Witam, Mam taki problem - od jakiegos czasu moja replika FN2000 dziala dosc kiepsko. Silnik chodzi nie rowno - podczas dlugiej serii kilka sekund "rozpedza sie" i kulki leca wtedy coraz szybciej (w sensie szybkostrzelnosci). Rozkrecilem paskude wyczyscilem szczotki i troche pomoglo. Ale odpalajac silnik bez gearboxa zauwazylem ze czasem robi sie taki efekt flary. Znaczy o ile normalnie szczotki tylko lekko iskrza, o tyle w tych momentach zapalaja sie i wewnatrz silnika, na wirniku pojawia sie szerokosci 7 mm smuga zaru, ognia czy jak to nazwac od palacych sie szczotek. W zwiazku z tym pytanka, moze ktos potrafi odpowiedziec... 1. Czy jest to spowodowane zlym ulozeniem szczotek ? 2. Czy moze zwarcie na ktoryms z uzwojen ? 3. Czy moze zupelnie silnik do wywalenia... Podczas efektu luny oczywiscie osiagi silnika znacznie spadaja, kreci sie wolniej i pieknie buczy. Luna i ogien sa tez zjawiskowe... no ale wolalbym zeby normalnie strzelal ;) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Silnik jest kompletnie out w takiej sytuacji... :? Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Szczotki nie mają tu nic do rzeczy ani uzwojenie. Takie awarie są do naprawy ale w dużych silnikach (wiertarki, silniki do cerkularek itd.) ale za każdym razem są one kosztowne i nie sadze by ktoś brał się za taki silniczek. W twoim przypadku to tylko wymiana silnika wchodzi w grę. Skoro masz już jakiś czas z tym problem to czemu nie serwisujesz repliki, wadliwa praca silnika przekłada się negatywnie na inne części w AEGu. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted June 1, 2008 Author Report Share Posted June 1, 2008 Nie jest na gwarancji gun... zreszta to trzecia moja replika. Coz pojdzie na czesci w takim razie. Dzieki za info - no coz tego sie obawialem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts