kuba a999 Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Mam pytanie. Chciałem je zadać w forum dla zielonych, ale niestety nie mogę :???: Może ktoś zna konkretne wymiary na szerokość okularow ess ice i ess ice naro? Chciałbym je mieć w miarę dopasowane do głowy, a niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji o szerokości pomijając tą że jedne są 12 mm szersze.... Albo może po prostu, które z nich pasują lepiej do głowy o obwodzie 54 cm? Może jakieś własne doświadczenia? ;-) Z góry dziękuję za pomoc 8-) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Mam 56 cm obwodu głowy, dość szeroki rozstaw oczu (w szkole nikt nie chciał być ze mną na mikroskopach bo przestawiać za każdym razem okular musieliśmy) i ESS Ice pasują mi bardzo dobrze, naro dziś mierzyłem nie bardzo ale też ujdą. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Jutro podam szerokość opraw ICE i ICE NARO bo mam obie na stanie w domu. Quote Link to post Share on other sites
kuba a999 Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 Byłbym bardzo wdzięczny za dokładne wymiary :-P Dzięki za info Kosmo :-P Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Wymiar wewnętrzny między oprawkami to: Naro - 12,5cm Zwykłem - 13,5cm O tyle też węższe są szyby w Naro. Reszta jest taka sama, regulowane oprawki, wyginane zauszniki itp. Quote Link to post Share on other sites
kuba a999 Posted June 2, 2008 Author Report Share Posted June 2, 2008 Wielkie dzięki za pomoc, essy już zamówione. 8-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts