Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z M933 P&J

Recommended Posts

Witam.Gdy zakupiłem M933 było wszystko dobrze. Gdy uszkodziłem lekko broń wówczas, słychać było jak silnik i cała reszta pracują, lecz nie leciały kulki. Myślałem że to wina HU, lecz gdy go wyciągnąłem to kulki ledwo wypadały z lufy. :strach:

W czym może być problem? Rozkręcałem GB i niby wszystko jest w porządku. Lufa przeczyściłem. Nie mam więcej pomysłów na naprawę. Może kto, kto zna sie lepiej ode mnie na ASG i ogólnie na broni będzie miał jakiś koncept. Proszę o rade.

Pozdro Soki.

Ponieważ nie mamy kryształowej kuli, racz dodać:

Jaka firma, jak uszkodziłeś (w miarę dokładnie), co się stało replice i co uległo uszkodzeniu, czy jakiś dźwięk konkretny się wydobył, czy podczas strzelania (gdy nie wylatują kulki) słychać jakieś dziwne dźwięki, etc.?

Jeszcze jakie miałeś body w chwili wypadku.

W ciemno stawiam że problem jest z dyszą. Ale więcej info naprawdę by się przydało.

Broń jest firmy P&J. Dźwięk jest normalny. Mam jeszcze zastrzeżenie do takiego czegoś białego co wystaje z GB( nie wiem jak sie nazywa poprawnie). Otóż przed uszkodzeniem

chyba sie ruszał do przodu i do tyłu, natomiast teraz nie. Leci przez to tylko powietrze. Pytałem kolegów czy i nich jest tak samo. U jednego sie rusza, a u drugiego nie :wink:

Broń została uszkodzona podczas upadku. Mam urwane "uszka" od body więc sie otwarła i troszeczkę piasku wpadło do GB. Rozkręciłem go i wyczyściłem, ale to nie naprawiło problemu.

Pozdro. Soki

W ciemno stawiam że problem jest z dyszą.

Trafiłem!!! :D Wygrałem coś???

Więc tak. To jest standard w PJ. Łamią się uszka, replika upada i dzieje się coś z dyszą. Replika nie strzela, albo jedynie pluje kulkami. Czy u Ciebie "to białe coś co wystaje z GB" (na zdjęciu poniżej - czarne) można poruszyć palcami do góry i na dół? Ewentualnie czy w ogóle można to jakoś poruszyć siłą własnych palców? Jeśli tak, to znaczy, że nie jest dobrze.

Trzeba albo wymienić głowicę cylindra (na zdjęciu biała, wystaje z niej dysza), bo mogła ulec uszkodeniu, albo mógł (??? wydaje mi się to mało prawdopodobne) zawieść popychacz (złamać się, zsunąć się z dyszy). Jeśli rozkręciłeś sam GB, to pewnie możesz go znowu rozkręcić (nie tracąc już gwarancji) i sprawdzić co się dzieje. Dysza ma chodzić do przodu i do tyłu, przy czym do przodu ma ją ciągnąć sprężynka (która też mogła przerwać funkcjonowanie), a do tyłu zębatka tłokowa (za pomocą popychacza).

Masz tu obrazek:

tappet plate - popychacz (ten czarny, plastikowy, podłużny)

-||- -||- spring - sprężynka popychacza. Ona jest teraz zdjęta, ale ma być na tym bolcu wystającym przy szpikulcu trzymanym przez gościa.

RIMG0069_rr.JPG

Uf, ale się natłumaczyłem. Pozdrawiam.

Edited by Viamortis

Dzięki 8) !!

Zakupię nową głowice cylindra i zobaczymy co się będzie działo. ;-)

Mam jeszcze zastrzeżenie do tego czegoś czarnego na zdj. wystającego z GB. U mnie mogę je poruszyć znacznie do przodu i do tyłu. Natomiast w górę i w dół są to niewielkie zmiany.