clinic Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Witam W mojej emce wystąpił problem, podczas ostatniej gry karabin nagle przestał dawać jakąkolwiek reakcje naciskania spustu , tak jAkby bateria była odłączona, co może być nie tak?Sprawdziłem styki i bezpiecznik , kolega mówi, że to może być wina baterii (mam starą baterie) czy to bateria czy może coś innego? nie wiem może kable przy silniczku się poruszyły ? Pomóżcie :!: Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Ja również mam podobny problem w moim AKS-74N. Strzelam dziś na strzelance(jego 3) i nagle nie reaguje na naciśnięcie spustu. Wyjołem akum i podłączyłem inny i działa,a w zepsutym odkeiłem " taśmę z góry i przycisnołem styk (również z dołu) i nic dalej nie działa. Jak to naprawić(serwis nie wchodzi w grę?? Ps:A zauważyłem również,że co niektóre baterie są nieco przekręcone względem innych. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Tyle osób na forum,a nikt nie wie?? Ps:Sory za drugi post pod rząd,ale gdybym zedykował nikt by nie zauważył. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Ja również mam podobny problem w moim AKS-74N. Strzelam dziś na strzelance(jego 3) i nagle nie reaguje na naciśnięcie spustu. Wyjołem akum i podłączyłem inny i działa,a w zepsutym odkeiłem " taśmę z góry i przycisnołem styk (również z dołu) i nic dalej nie działa. Jak to naprawić(serwis nie wchodzi w grę?? Ps:A zauważyłem również,że co niektóre baterie są nieco przekręcone względem innych. NA jakiej baterii sprawdzałeś i działał? Chińskie baterie są do dupy koleś. Śmiechem na sali jest, że do spluwy +/-400FPS daje się baterię 8.4V na ogniwach mini. Albo po prostu bateria rozładowana. Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Albo styki między ogniwami nie zamykaja obwodu, trzeba wszystko sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 nie znam się zbytnio na budowie tego kałacha,ale może po prostu bezpiecznik się spalił?sprawdź dokładnie okablowanie i spróbuj na innej baterii.BuZz -to ze dają do takich mocnych replik tak małe baterie nie znaczy ze są one kiepskie ,ale że repliki maja dobre silniki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Naładowałem go na maksa podłączyłem 3strzały i koniec ;/ . Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 100% bateria z dupy lub ładowarka. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) To samo co kolega wyżej czyli dupnieta bateria lub ładowarka. Może przeładowałeś baterie. Podaj dane ładowarki i baterii (ale dokładnie wszystko) i ile razy ładowałeś, ile godzin i czy w trakcie doładowywałeś, czy w trakcie ładowania bateria się grzeje, jak szybko i jak mocno, czy ładowarka też itp. Wbrew pozorom wszystko jest ważne a unikniemy 3 dni dyskusji. Ps. Na przyszłość. Precyzuj w nazwie tematu o co chodzi np: "AK 47 CM.028, Problem, Nie strzela" i jeszcze coś ew. w podpisie. Edited June 10, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
clinic Posted June 10, 2008 Author Report Share Posted June 10, 2008 Już po kłopocie, teraz wystąpił kolejny problem zobaczcie tu: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=49764 pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 A więc tak w pierwszej sytułacji problemem była bateria(rozładowała się mimo 3h ładowani po 200kulkach) conajmniej dziwne(bateria 8,4v 1200mah BOYI) w replice AKS-74N(BOYI). A w drugiej sytułacji problemem były styki(poprostu odpadają) chyba najlepej przylutować? Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Styki do silnika?! Nie radzę lutować... może sie później coś stegocić i trzeba będzie wszystko rozlutowywać itd... od groma roboty... Jeśli chodzi o repliki boya niestety mają one bardzo słabą żywotność co oznacza że także maja strasznie słabą jakość... szybko się przegrzewają i topnieją... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts