Raks Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Siema . mam taki problem jeżeli w mojej m16 well , są małe wtyki a bateria z małym wtykiem ugotowała mi sie . Wiec kupie nową baterie na duzy wtyk a np na specshopie kupić duży wtyk i wymienić w kablach , ?? tak ?? . czy jakieś inne rozwiązania są . Pozdro Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 kup przejściówkę lub wtyczki,albo zdemontuj wtyczkę od baterii i strzelaj bez niej,tylko uważaj żeby nie dopuścić do dotknięcia się plusa i minusa Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Jak masz kasę to kup po prostu przejściówkę, najbezpieczniej tylko dobrze sprawdź która pasuje. Jak chcesz zaoszczędzić te 10 zl i bawić się w dorabianie to bezpieczniej wymienić wtyczke w aegu niż baterii, nie pamiętam ile kosztowała, z 4 zł? ale trzeba dobrze ścisnać potem dwa "bolce" na kablach tak, żeby się wbiły w izolację bo inaczej łatwo będą spadać z kabli z całą wtyczką a "na polu" to się bardzo źle składa. Ja bym kupił po prostu przejściówkę - zawsze się przyda, np jakby Ci padła bateria i ktoś miał pożyczyć z małym wtykiem itp. Quote Link to post Share on other sites
Raks Posted June 13, 2008 Author Report Share Posted June 13, 2008 doba , dziski chłopaki . A mam taki problem , mianowicie miałem starą baterie 7,2 V pasująca do guna . naładowałem ją do koło 80 % i zero reakcji karabinu ;/ a bezpiecznik jest ok . wiec co to może być ? Quote Link to post Share on other sites
enzig Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Masa małych usterek powoduje milczenie repliki. Styki-brudne, nadpalone, zbyt mocno rozwarte, złączki na lini bateria silnik, wtyki w silniku mogą być poluzowane, styki ogniw baterii, trzeba sprawdzić całą elektykę. Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 doba , dziski chłopaki . A mam taki problem , mianowicie miałem starą baterie 7,2 V pasująca do guna . naładowałem ją do koło 80 % i zero reakcji karabinu ;/ a bezpiecznik jest ok . wiec co to może być ? a czy przypadkiem bateria nie jest za słaba? :lol: u mnie w m14 7,2 nawet tłoka nie ruszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts