Saba Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Witam! Posiadam G36C JG. Nie pytajcie dla czego - nie mam Semi. A wiadomo, karabin trzeba przestrzelać na semi po strzelaniu. I tutaj jest problem. Gdy próbuję oddać pojedynczy strzał, naciskając kilka razy szybko na spust, żeby silnik naciągnął sprężynę, i raz (jeszcze krótszy czas trzymania ) żeby spuścić sprężynę. Otóż czasem gdy to robię, gearbox się "blokuje" tzn. Tak jakby silnik nie miał siły naciągnąć sprężyny. Tak jak przy przepalonych stykach. W karabinie wymieniłem: Szkielet na inny JG, Styki na wyjęte z mojego AK. Co robić? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 Wsadzić spowrotem styki z G36 JG. Po co w ogóle cokolwiek wymieniałeś? :) Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted June 18, 2008 Author Report Share Posted June 18, 2008 Vivamortis: Styki wymieniłem PO awarii. Tzn. Jak zaczęła się ciąć :) Obydwie pary styków wyglądają na nietknięte. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Sprawdź batkę czy trzyma napięcie i podaj o ile spada voltaż podczas pracy. Quote Link to post Share on other sites
brss Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Ja także mam taki problem z g36 rozebrałem go i nic nie widać żeby coś było uszkodzone styki w dobrym stanie jedynie co zauważyłem to lekko wyrobiona listwa dosyłacza a i jak złożyłem oddał parę strzałów i znów się zablokował zwolniłem anti-reversa i tylko naciągnął sprężynę. Nie mam bladego pojęcia co się dzieje. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Miałem ten sam problem w AUGu , jak już mówiłem, sprawdźcie baterię. Na początek pożyczcie od kumpla i przestrzelajcie. Quote Link to post Share on other sites
brss Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 była sprawdzana łącznie na 4 batkach i nic nie dało. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 A czy jakakolwiek z nich była naładowana Sanyo 9,6V? Quote Link to post Share on other sites
ireabe Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Wyczyść styki. Sprawdź połączenie 'rozłączacza' obwodu <tego pod płytką selektora>. Jeśli to nic nie da to sprawdź na innym silniku. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted June 20, 2008 Author Report Share Posted June 20, 2008 Inna batka - lipol - tak samo Sanyo 9,6- też. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Zatem rozkręcaj boxa i sprawdź czy nic nie blokuje tłoka, mój kumpel coś narzekał na L85, przyczyną był zbyteczny nadlew, sprawdź również czy sam Box strzela po wyjęciu z karabinu. Quote Link to post Share on other sites
brss Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Rozebrałem i zrobiłem taką mała przeróbkę przy sprężynie a dokładnie sprężyna była przymocowana do tłoka. Odciekłem kawałek dokładnie ten wypust od sprężyny i złożyłem teraz śmiga znów jak marzenie mam nadzieję ze jak najdłużej. Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted June 22, 2008 Author Report Share Posted June 22, 2008 Penio: sprawdzałem na szkielecie JG i Cymy. Dodam że szkielet cymy śmigał rok w AK, i było dobrze. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 Wot technika...doprawdy bół głowy, dobra wytaczamy ciężkie działa. Jeśli nic nie kombinowałeś a działało to...eh...przychodzą mi 2 rzeczy do głowy, albo za mocno przykręcasz Gearbox (sic! ale możliwe, widziałem coś takiego w M15 CA) lub coś blokuje popychacz/dosyłacz i zębatka tłoczyska nie może wykonać cyklu. Quote Link to post Share on other sites
Pilasiu Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 A mi pękła spreżyna głowna na 3 części :D.Moze ktos wie co było tego powodem?Gienia full stock Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Chińskie rączki :D Quote Link to post Share on other sites
Pilasiu Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Heh.I wszysto jasne :D W sumie lekkiego zonka zrobiłem jak to zobaczyłem :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts